EP šah: Remiji hrvatskih predstavnika

Foto: Fah

U 7. kolu 20. Pojedinačnog Europskog prvenstva za šahiste na kojem sudjeluje 365 igrača iz 42 zemlje, naš najuspješniji predstavnik Marin Bosiočić poslije mirne pozicijske igre remizirao je s njemačkim velemajstorom Rainerom Buhmannom, pa sa pet osvojenih bodova i dalje kandidira za plasman na Svjetski kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova europskog prvaka Ivan Šarić sve je dalje od obrane titule nakon remija s ukrajinskim internacionalcem Emilom Mirzoevim. Iako se borio do posljednjih mogućnosti, zbog reduciranog materijala Šarić nije uspio višak od jednog pješaka pretočiti u pobjedu.

Vrlo dugu borbu vodio je i Saša Martinović s Latvijcem Igorom Kovalenkom, ali se i on na kraju morao pomiriti s podjelom boda. Zlatko Martić pretrpio je drugi uzastopni poraz i pao ispod granice od 50 posto osvojenih bodova.

Vodeći tandem Maxim Rodshtein i Kacper Piorun remizirao je u međusobnom susretu, pa su ih novim pobjedama na vrhu dostigli Šveđanin Nils Grandelius i ruski junior Andrej Esipenko. To, apsolutno, ima prizvuk velikog iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važniji rezultati 7. kola:
Buhmann-Bosiočić remi, Martinović-Kovalenko remi, Mirzoev-Šarić I. remi, Plenča Jad.-Badelka remi, Kalezić-Martić 1-0, Piorun-Rodshtein remi, Gledura-Artemiev remi, Predke-Grandelius 0-1, Esipenko-Gelfand 1-0, Hracek-Zvjaginsev remi, Dubov-Pantsulaia 0-1, Ter Sahakian-Kovalev 1-0, Can-Korobov remi, Berkes-Bindrich remi, Alekseenko-Žigalko S. 1-0 itd.

Poredak na vrhu poslije 7. kola:
Rodshtein, Piorun, Grandelius i Esipenko po 6 bodova, Ter Sahakian, Alekseenko, Hracek, Artemiev, Gledura, Anton Guijarro, Zvjaginsev i Pantsulaia po 5,5 bodova itd. Od naših šahista najbolji je Riječanin Marin Bosiočić sa 5 bodova, Saša Martinović ima 4,5 boda, a iznad granice od 50 posto osvojenih bodova samo je još Ivan Šarić sa 4 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.