Site icon narod.hr

Euforija na Otoku nakon izbacivanja Njemačke: ‘Nikad nećemo imati veću priliku za osvajanje Eura’

epa09311711 Fans of England celebrate during the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between England and Germany in London, Britain, 29 June 2021. EPA/Justin Tallis / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Engleska nogometna reprezentacija pobijedila je najvećeg mogućeg rivala, Njemačku, u osmini finala Europskog prvenstva te se zasluženo plasirala u četvrtfinale. Englezima su Nijemci oduvijek, ili barem nakon Drugog svjetskog rata, najveći nogometni suparnici. Nakon pobjede protiv Njemačke na Otoku je eksplodirala euforija, već sada vide se na krovu Europe. I reprezentativci i navijači vjeruju da ova reprezentacija može ispisati povijest engleskog nogometa, iako na ovom Euru Njemačka nije briljirala, uostalom kao ni nitko iz tzv. skupine smrti, ispali su redom Francuzi, Portugalci, Nijemci…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom devedesetih, a ljubitelji nogometa sjećaju ga se kada je 1997. sa svojim Newcastleom gostovao u Zagrebu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, sjajni napadač Alan Shearer smatra da Engleska nikada neće imati priliku osvojiti Euro kakvu sada ima.

“Rekao bih da imamo dobru momčad, Engleska nikada neće imati veće šanse za osvajanje Europskog prvenstva nego sada. Igrali smo na Wembleyu. Znam da će sljedeća utakmica biti u gostima, ali ako Engleska ima dovoljno sreće da se plasira u finale to će značiti da je odigrala šest utakmica na Wembleyu.

Ne možete tražiti više kad je takva atmosfera na ovom stadionu. Navijači su odmah iza igrača, a igrači im odgovaraju svojim emocijama”, rekao je legendarni engleski napadač te je istaknuo da bi kad bi mogao birati protivnike izabrao upravo one koje Englezi čekaju na putu do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada bi se protivnike moglo birati, oni bi bili isti kao i sada. Prije utakmice puno se pričalo da nećemo moći daleko, jer ćemo morati igrati s Francuskom, Portugalom ili nekim drugim. Morate pričekati i vidjeti što će se dogoditi. Pobijedili smo Njemačku i to u vrlo impresivnom stilu”, zaključio je Shearer.

Engleska će u četvrtfinalu Eura igrati protiv Ukrajine, koja je eliminirala Švedsku, i veliki je favorit u tom ogledu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version