Site icon narod.hr

Europska liga: Dinamo otputovao u Norvešku po prolaz, trener Cvitanović ne osjeća pritisak teške utakmice

Foto: fah

Nogometaši Dinama sutra u Norveškoj igraju jednu od najvažnijih utakmica sezone, imperativ prolaska 3. pretkola Europske lige protiv Oddsa nametnuo od samog početka, čak i prije krajnje neizvjesnih 2:1 na Maksimiru. Modri su se jutros zaputili prema Norveškoj, a trener Mario Cvitanović poveo je svoju momčad prema Skienu gdje njegove igrače u četvrtak (od 18.30) očekuje uzvratni dvoboj 3. pretkola Europske lige. U Dinamu su svjesni činjenice da ih čeka težak posao,  Naravno, hrvatski doprvak i dalje je favorit, ili bi to barem trebao biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša očekivanja su jasna, u Norvešku idemo po prolaz. I to nas jedino zanima; prolaz, prolaz i prolaz. Naravno, želim budemo bolji nego do sada, da igrači prepoznaju ono što smo radili na treninzima i radimo što se očekuje. S obzirom na ritam utakmica nije bilo puno prostora za treniranje, ali vrijeme je da eliminiramo dosadašnje greške i budemo bolji”, rekao je trener Dinama novinarima te je dodao kako želi da Dinamu u uzvratu bude momčad. ” Želim da igramo kompaktno u svakom dijelu terena. Moramo biti ekipa i prema naprijed, i prema natrag. U prvoj utakmici smo imali puno prilika, rekao bih 5-6 odličnih prigoda, ali i sreća je jedan od faktora koji utječe na rezultat. Nažalost, našu igru nismo kapitalizirali boljim rezultatom, pa moramo biti oprezni i u Norveškoj.”

Na novinarsko pitanje osjeća li pritisak Cvitanović odgovara kako pritiska nema, no, osjeća se pozitivan adrenalin.

“Meni je cilj da izgledamo kao momčad, radimo sve što mogu kako bi se popravili u tom dijelu. Nema nikakvog pritiska, samo ono pozitivno uzbuđenje. Sretan sam i želim biti trener Dinama, a kada bi ovo sve negativno utjecalo na mene onda niti ne bih bio trener. Volim ovakve situacije”, poručio je Cvitranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu u Norveškoj ipak očekuje jedna posve drugačija klima od ovih vrućina koje posljednjih dana imamo u Hrvatskoj.
“Vrijeme može biti presudan čimbenik u ovavim utakmicama, ali tu ne ovisi sve o meni. Puno više toga ovisi o momčadi, načinu na koji će oni akceptirati moje ideje, kako ih provoditi na terenu. Mislim da smo na dobrom putu, svi vjerujemo da ćemo se sretni vratiti iz Norveške”, zaključio je trener Dinama, ispred kojeg je doista veliki tjedan, nakon Oddsa na Maksimir stiže Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version