Europska liga – Nakon Hajduka ispali i Osječani: Osijek ispao od CSKA nakon izvođenja jedanaesteraca

Foto: fah

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u treće pretkolo Europske lige nakon što su pred 7.200 gledatelja na stadionu Gradski vrt izgubili od sofijskog CSKA sa 3-4 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je nakon 120 minuta igre završila rezultatom 1-0. Jedini gol na utakmici zabio je Ante Majstorović u 28. minuti izjednačivši rezultat iz prve utakmice.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca kobnim su se pokazali promašaji Bočkaja i Barišića. Černiauskas je obranio udarac Bočjaku, dok je Škorić prebacio vrata. Kod gostiju jedini je bio neprecizan Geferson.

Osijek je dobro otvorio utakmicu. Diktirao je ritam igre i kontrolirao situaciju na terenu. Prvu priliku na utakmici imao je domaćin u 24. minuti. Bočkaj je ubacio s lijevog krila, a Šorša je pucao glavom sa 12 metara, međutim, lopta je prošla pokraj lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije Osijek je poveo. Žaper je idealno centrirao s desnog krila, a na prvoj vratnici je Majstorović s nekih osam metara poslao loptu u bliži lijevi kut Černiauskasa za 1-0. Bugarski sastav u prvom poluvremenu niti jednom nije ozbiljnije ugrozio vrata Ivice Ivušića.

I u nastavku je Osijek bio bolji. Odličnu priliku u 62. minuti je imao Pilj, ali je pucao pored gola. Pet minuta kasnije zaprijetili su i gosti, no Fabbrinijev udarac s ruba kaznenog prostora je također bio neprecizan.

U sudačkoj nadoknadi Bočkaj je imao priliku iz slobodnog udarca ugroziti bugarska vrata, ali je loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dodatnih pola sata najbolju priliku imali su gosti. Sowe je u 105. minuti izbio sam ispred Ivušića koji je odličnim istrčavanjem spasio svoju mrežu.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Lopa, Pilj i Marić su zabili, Bočkaju je vratar obranio, dok je Barišić prebacio gol. U redovima sofijskog sastava Rodrigues, Carey, Bodurov i Sowe su zabili, dok je Geferson promašio vrata.

Ovaj susret bio je i povratak Ljupka Petrovića u Gradski vrt. Srpski stručnjak je preuzeo bugarsku momčad nakon otkaza Dobromiru Mitovu početkom sezone. Prvi susret s Osijekom bio mu je premijera, a u drugom je sa 2-1 pobijedio gradske suparnike Slaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović je najbolji strijelac u povijesti Osijeka sa 139 golova, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je kao trener Crvene zvezde osvojivši europski naslov 1991.

U trećem pretkolu CSKA će igrati protiv ukrajinske Zorje koja je u oblje utakmice bila bolja od crnogorske Budućnosti. Ukrajinci su u prvom susretu u Podgorici slavili sa 3-1, dok su u uzvratu u Zaporožju pobijedili sa 1-0, a pogodak odluk zabio je Artem Gromov u 32. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.