Site icon narod.hr

Europske sveučilišne igre: Košarkaši Zagrebačkog sveučilišta nastavili s pobjedama

Foto: fah

Košarkaši Zagrebačkog sveučilišta i u trećem su svom nastupu u skupini A na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu ostvarili pobjedu, u petak su sa 94-51 svladali sastav iz nizozemskog Tilburga i tako osigurali prvo mjesto u skupini, dok su igrači Splitskog sveučilišta pretrpjeli prvi poraz u skupini C i to od vodeće momčadi, litvanskog Vytautasa Magnusa sa 61-87.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu natjecanja po skupinama Zagreb će u subotu igrati protiv posljednjeg Wurzburga, dok Splićane očekuje izravni dvoboj za drugo mjesto protiv ruskog Sankt Peterburga.

U petak su završena natjecanja šahista. U brzopoteznom šahu nastupila su četvorica studenata i dvije studentice Zagrebačkog sveučilišta. Zvonimir Iveković je zauzeo 15. mjesto sa 4.5 boda, Domagoj Glazar i Filip Cvitković su bili 21. i 22. sa po 4 boda, dok je Andrija Jergović s tri boda bio 31. kod šahista. Ana Iveković je bila sedma, a Ivona Purgar osma sa po 4.5 boda kod šahistica. Kod šahista pobijedio je Armenac Zaven Andriasian sa Državnog sveučilišta za fizičku kulturu s osam bodova, a kod šahistica Anastazija Travkina sa Rdarskog sveučilišta Ural iz Rusije sa 7.5 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version