Site icon narod.hr

Europski kup: Hrvati na vrhu – Fantela i Marenić pobjednici, Mihelić druga

epa04816671 Boats of the Laser class embark for their last regatta on the Baltic Sea near Kiel, Germany, 24 June 2015. Around three million visitors are expected to attend the world's biggest sailing event held from 20 June to 28 June 2015. EPA/CARSTEN REHDER

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić uvjerljivo su pobijedili u klasi 470 na regati Europskog kupa u Kielu, dok je Tina Mihelić zauzela drugo mjesto u Laser radialu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posada Fantela/Marenić sjajno je odjedrila u Kielu, a pobijedili su i u završnom plovu za odličja, te s velikom prednošću osvojili ovu prestižnu regatu. Samo nesreća je spriječila dvostruko hrvatsko slavlje na sjeveru Njemačke, jer je vodećoj Tini Mihelić u zadnjoj regati puknuo jarbol, pa nije završila plov. Njezina havarija omogućila je Amerikanki Eriki Reineke da je prestigne i uzme pobjedu, dok se Tina morala zadovoljiti drugim mjestom.

Nakon nastupa u Kielu Mihelić se vraća u Hrvatsku, a Fantela i Marenić ujutro putuju za Dansku, gdje ih za nekoliko dana očekuje Europsko prvenstvo, gdje se od njih očekuju odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version