Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom u Zagrebu

Foto: fah

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja za osobe s invaliditetom u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova će se od 25. do 30. ožujka održati Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom. Bit će to prvo natjecanje takve kategorije u Hrvatskoj i koje će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljeno je 18 zemalja sa 85 sportaša u invalidskim kolicima jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima tjelesnog invaliditeta, mišićne distrofije i cerebralne paralize. Uz svakog natjecatelja dolazi minimalno jedan asistent uz kojeg su vodstva reprezentacija sa izbornicima, trenerima, fizioterapeutima, sucima i delegatima pa se broj službenih osoba koji dolaze u hrvatski glavni grad penje do 250.

Kategorizacija igrača, provjera opreme i službeni treninzi održat će se 25. i 26. ožujka dok će se ceremonija Svečanog otvaranja biti u utorak, 26. ožujka, u 17 sati.
Od 27. do 29. ožujka na programu su pojedinačna natjecanja u četiri kategorije, dok će se natjecanja parova održati 30. ožujka, a finalna nadmetanja parova su na programu u nedjelju, 31. ožujka u 14 sati.

U Zagrebu će se nadmetati nekoliko paraolimpijskih te svjetskih i europskih prvaka, a hrvatske će boje braniti 11 sportaša na čelu sa devetim igračem sa svjetske rang liste Davorom Komarom te trinaestim parom na svjetskoj rang listi u kojemu će Komaru partnerica biti Melisa Osmanović i rezerva Katarina Strunjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Natjecanje u Zagrebu bit će svakako prigoda za naše mlade sportaše, a realno je očekivati da će Hrvatska po prvi put imati svojeg predstavnika u boćanju na paraolimpijskim igrama koje će se slijedeće godine održati u Tokiju”, kazao je za Hinu predsjednik Hrvatskog saveza boćanja za osobe s invaliditetom Damir Juren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.