Site icon narod.hr

Europsko prvenstvo, rukometašice: Ruskinje pobjedom protiv Rumunjske izborile finale

Foto: fah

Reprezentacija Rusije pobijedila je Rumunjsku sa 28-22 (16-15) u prvoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva za rukometašice, koja je odigrana u petak u AccorHotels Areni u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinje je do drugog europskog finala u povijesti predvodila Ana Vjahireva sa 13 pogodaka, dok je kod Rumunjki najefikasnija bila Ana-Maria Dragut sa četiri gola.

U drugom polufinalu od 21 sat sastaju se reprezentacije Francuske i Nizozemske.

Foto: fah

Finalni dvoboj je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17.30 sati, a dvoboj za brončano odličje započet će u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je odigrana utakmica za peto mjesto, u kojoj su Norvežanke s uvjerljivih 38-29 nadigrale Šveđanke. Norveška je branila naslov osvojen prije dvije godine u Švedskoj, a ovo je tek drugi put u povijesti da se Norvežanke nisu plasirale barem u polufinale. Na dosadašnjih 12 europskih prvenstava norveške rukometašice su osvojile sedam zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu medalju, a bez odličja ostale su samo 2000. godine u Rumunjskoj, gdje su bile šeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version