Site icon narod.hr

EYOF: Jerebić ušla u finale s četvrtim rezultatom

Foto: Thinkstock

Hrvatska plivačica Lorena Jerebić (15) plasirala se u finale utrke na 100 metara delfin na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru s četvrtim rezultatom polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jerebić je tako ponovila plasman iz jutrošnjih kvalifikacija, kada je također bila četvrta.

U kvalifikacijama je plivala 1:01.52, a u polufinalu je išla još brže ostvarivši rezultat 1:01.11. Trećeplasirana Španjolka je bila brža za svega četiri stotinke sekunde, dok je Turkinja Aleyna Oezkan imala 85 stotinki sekunde bolji rezultat. Najbolje vrijeme polufinala imala je Bjeloruskinja Anastasija Škurdai koja je isplivala vrijeme 59.66.

Lorena, koja je članica Zagrebačkog plivačkog kluba (ZPK), u finalu će nastupiti u petak i pokušati ‘uloviti’ novu medalju za Hrvatsku u Gyoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalo dvoje naših plivača koji su danas nastupili u polufinalnim utrkama nije uspjelo izboriti plasman u finale.

Dora Komić (15) je u polufinalu utrke na 50 m slobodno zauzela 14. mjesto s rezultatom 27,08, dok je Noa Kovačić (16) na 100m slobodno zauzeo 15. mjesto s rezultatom 52,91.

Odličan rezultat ostvarila je i atletičarka Veronika Drljačić na 400 metara osvojivši peto mjesto s rezultatom 56,04 što je njezin novi osobni rekord. Za medalju joj je nedostajalo nešto više od sekunde. Trećeplasirana Mađarica Janka Molnaar je trčala 55.00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko Malenica je u bacanju kladiva zauzeo 12. mjesto s rezultatom 55,71, dok je Toni Božac na 3,000m bio 13. s rezultatom 9:15.09.

U jutarnjem dijelu programa Klara Andrijašević se plasirala u finale utrke na 1,500 metara. U polufinalu je istrčala vrijeme 4:41.50 i za tri sekunde popravila svoj osobni rekord, te kao 11. ušla u finale koje je na rasporedu u subotu.

Ana Majdak se nije uspjela plasirati u finale bacanja koplja. U kvalifikacijama je zauzela 13. mjesto s rezultatom 45,13. Finale joj je pobjeglo za 11 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod judašica na programu su bile borbe u kategorijama do 57 i 63 kg.

Nažalost, jedna od naših glavnih kandidatkinja za odličje, europska prvakinja Lara Cvjetko nije uspjela doći do odličja. U prvoj rundi kategorije do 57 kg bila slobodna, no u 2. kolu je izgubila od Turkinje Hasret Bozkurt. Turkinja je potom izgubila od Čehinje Renate Zachove i Lara je tako ostala bez prilika u repesažu.

Lucija Glumac je u kategoriji do 63 kg slavila u prvom kolu protiv Azerbajdžanke Fidan Husejnove, no u drugom kolu je izgubila od Gruzijke Mariam Čanturia koja je kasnije osvojila zlato. Glumac je dobila novu priliku kroz repesaž, ali je izgubila od Portugalke Joane Crisostomo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version