Fantazijom protiv Atalante oduševljeni svi, legendarni Anton Samovojska poručio: ”Najbolja igra Dinama na Maksimiru u ovom stoljeću”

Foto: fah

I dok se ”regija divi Dinamu”, kako pišu neki portali, pa i oni čije novinare treba podsjećati da se na pozive policije treba odazivati, o igri Dinama, bolje rečeno rapsodiji na Maksimiru i pobjedi protiv Atalante, jednostavno ne prestaje govoriti – nitko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I neće tako skoro, naime, ne pobjeđuje se svaki dan jedan od boljih talijanskih klubova u Ligi prvaka sa 4:0. Nenad Bjelica je svakao zaslužan za maksimirsku rapsodiju, naime, svojom promjenom formacije iznenadio je talijanskog trenera, ali i šokirao talijanske medije koji su priznali da je hrvatski stručnjak nadmudrio iskusnog trenera Atalante iz Bergama.

Između ostalih nešto u tom stilu rekao je i doajen hrvatskog sportskog novinarstva, legendarni Anton Samovojska, koji je u studiju HRT-a, zajedno sa Tomislavom Ivkovićem, komentirao start Dinama u Ligi prvaka. Imali su što i reći nakon svega što su vidjeli.

Samovojska je bio vrlo jasan: ”Ovo je bila možda i najbolja igra Dinama u 21. stoljeću na Maksimiru”, a iskusni novinar gledao je i vidio puno toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodno ćemo dodati, igra Dinama protiv Atalanta, sjajna pobjeda, najbolja je igra Dinama još tamo od 1997. godine i rapsodije protiv Partizana kada je nakon prvog dijela pred krcatim Maksimirom Croatia vodila 4:0, briljirali su Igor Cvitanović, koji je večeras bio sukomentator na HRT-u tijekom prijenosa iz Maksimira, i Silvio Marić, Dinamo je u konačnici pregazio Partizan sa 5:0, i tome se, dakako, ta ”regija” o kojoj pišu neki ”hrvatski mediji”, nije divila. No, Hrvati su i bez njihovog divljenja slavili pobjedu.Croatia je prošla dalje i stigla do Newcastlea.  A onda se umiješao švicarski sudac.

I nije, dakako, samo ”regija” oduševljena igrom Dinama, oduševljeni su i Talijani, iako im je to bilo teško priznati, a oduševljen je i legendarni Slaven Zambata, jedana od najvećih legendi Dinama i osvajač Kupa velesajamskih gradova s plavima davne 1967. Zambata je nakon Dinamove rapsodije za 24 sata kao stručni komentator napisao:

”Ovo je fantazija! Genijalno i odlično. Ispunjen sam ponosom. Ova pobjeda spada u red najvećih u povijesti Dinama. Usporedio bih je s našom pobjedom protiv Juventusa u Kupu velesajamskih gradova 1967. na Maksimiru (3-0). To je pobjeda u tom rangu. Nešto veličanstveno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.