Site icon narod.hr

Fed Cup od iduće godine u novom formatu

Bath, Velika Britanija, 06.02.2019.- u prvom kolu Prve zone Euroafričke skupine FED Cupa, Hrvatska u skupini igra protiv Turske, Gruzije i Srbije. Na fotografiji Juraj Dusparić, trener, Darija Jurak, Iva Majoli, Jana Fett, Ana KOnjuh, Tena Lukas, Donna Vekić, Marin Galić direktor HTS-a, Velibor Viboh, fizioterapeut. Foto Mario ĆUŽIĆ/HTS

Sadašnji format Fed Cupa bit će promijenjen iduće godine kada će se u travnju u Budimpešti održati finalni tjedna na kojem će se okupiti 12 država, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova promjena slijedi promjenu formata Davis Cupa koji kao završnicu također ima finale s 18 država u studenom u Madridu.

Nagradni fond za finale koje će se igrati na zemljanoj podlozi iznosit će 18 milijuna dolara.

Četiri države sudionice – ovogodišnji finalisti Francuska i Australija, domaćin Mađarska i jedna država s pozivnicom – imat će izravan plasman u finale, dok će ostalih osam sudionica morati proći kroz doigravanje u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version