Federer protiv Đokovića za osmi naslov u Cincinnatiju

Foto: fah

Švicarac Roger Federer i srpski tenisač Novak Đoković će igrati u finalu teniskog turnira iz serije Masters u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski tenisač, prvi nositelj 6,3 milijuna dolara vrijednog turnira, plasman u finale je osigurao nakon što mu je meč predao Belgijanac David Goffin, dok je Đoković u polufinalu svladao sa 6-4, 3-6, 6-3 najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Ukoliko pobijedi Federera u finalu, Đoković će se upisati u povijest tenisa jer do sada ni jednom tenisaču nije uspjelo osvojiti svih devet turnira iz Masters serije. Slavio je na turnirima iz Masters serije u Miamiju, Torontu, Indian Wellsu, Rimu, Parizu, Madridu, Šangaju i Monte Carlu, a nedostaje mu samo još naslov iz Cincinnatija.

Federer je u meču protiv Goffina dobio prvi set sa 7-6, a u drugom kod rezultata 1-1, Belgijanac mu je predao meč zbog ozljede ramena. Federeru će, ukoliko pobijedi u finalu, ovo biti osmi naslov u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su Đoković i Federer odigrali 45 susreta, a srpski tenisač vodi sa 23-22. Osim toga, Đoković je dobio tri od njihova zadnja četiri susreta, no poražen je u svih pet finala u Cincinnatiju.

ATP Cincinnati (6,3 mil. USD):
polufinale:
Novak Đoković (Srb/10) – MARIN ČILIĆ (HRV/7) 6-4, 3-6, 6-3;
Roger Federer (Švi/1) – David Goffin (Bel/11) 7-6 (3), 1-1, predaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.