Fenomen Ronaldo: Nevjerojatno koliko Cristiano dnevno spava

Foto: Instagram/Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo jedan je od najspremnijih nogometaša, praktički mu je svaki dan isplaniran unaprijed, koliko to može biti, i itekako se brine o svom zdravlju, što se uostalom i vidi. Iako ima već podosta godina Ronaldo je po mnogima u formi u kakvoj je bio prije nego li je ušao u četvrto desetljeće života. O Ronaldovom načinu života, njegovim treninzima, prehrani pisalo se godinama, ne bez razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

Recharge 🔋☀️😉💪🏼

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
View this post on Instagram

 

Felling good 😉💪🏼

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ono što Ronalda izdvaja od drugih sportaša, ponajprije nogometaša, je činjenica da Portugalac dobar dio vremena tijekom dana provede spavajući, što je svakako zdravo, naime, brojni problemi nastaju zbog nedovoljno sna. Ronaldo je čak unajmio čovjeka koji se brine o njegovom snu, to je Nick Littlehales, koji je otkrio da zvijezda Juventusa pet ili šest sati dnevno odspava po devedeset minuta, a uvijek spava na drugoj posteljini u položaju fetusa te mu to pomaže za oporavak poslije napornih treninga.

“Nije to klasični drijemež, to je za starije ljude koji gledaju televiziju. Na ovaj način spava manje, ali ubrzava oporavak”, kazao je Littlehales te je dodao:

“Mnogi mladi sportaši pate od insomnije, anksiznosti i pod velikim stresom su. To je sve od velikih napora koje imaju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, suradnju s Ronaldom Littlehales je počeo sad već dosta davne 2013. godine, ovog je stručnjaka za san u Real Madridu angažirao bivši trener Carlo Ancelotti. Očito da je Portugalac zadovoljan suradnjom te je prihvatio nekoliko savjeta koje mu je spomenuti stručnjak dao. Prije svega Ronaldo ne koristi telefon sat i pol prije odlaska u krevet te na taj način pokušava odmoriti oči, a prehrana Ronalda je posebna priča. Naime, Ronaldo kao vrhunski sportaš troši dosta kalorija, ali isto tako i puno unosi, no zato ne jede slatkiše i pažljivo bira što će jesti. Svakodnevno je na meniju  riba, te pileća prsa, grah, Cherrios i jaja. To mu uz trening navodno donosi jako puno, a obroci su pažljivo planirani kako ne bi utjecali na njegov san.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.