Site icon narod.hr

Filip Hrgović o tome tko će na OI: ‘Nemojte me uvlačiti u to blato hrvatskog boksa’

Foto: fah

Filip Hrgović počeo je pripreme za 10. profesionalnu borbu koja će se 7. prosinca održati u predgrađu Rijada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su već objavili da mu je idući protivnik Eric Molina, ali to još nije službeno.

“U Hrvatskoj su mi protivnika već odredili, sada još samo da to učini i moj promotor. Molina je samo jedan od onih s kojima se pregovara, ja čak nisam ni spomenuo njegovo ime, a onda se netko napravio pametan pa objavio da je to on. Ja bih volio da to bude on ili netko iz tog ranga boraca, no još uvijek ne znam hoće li prihvatiti”, rekao je Hrgović za Večernji list.

Što će biti s njegovim planovima za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ništa posebno jer oni su fleksibilni, a ja i dalje imam želju nastupiti na OI u Tokiju”, ističe.

Ove godine održavaju se dva kvalifikacijska turnira, jedan u ožujku, a drugi u svibnju, pa ako se Filip odluči za turnir u svibnju, a HBS pošalje Miluna na turnir u ožujku, i ako se on plasira, onda Hrvatska nema pravo slati novog borca na turnir u kategoriji u kojoj je kvalificirala svog boksača.

“Taj scenarij neće se ostvariti. Kada se donese konačna odluka, moram napraviti plan profesionalnih mečeva i vratiti se na tri amaterske runde. Ne bi se smjelo dogoditi da ja napravim plan koji onda moram mijenjati ode li on na OI”, rekao je i dodao kako sve ovisi o dogovoru HOO-a i HBS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Milun nekoliko je puta izjavio kako bi Hrgovića pobijedio.

“Neću to komentirati. Nemojte me uvlačiti u to blato hrvatskog boksa, u taj babinjak. Ja imam želju nastupiti u Tokiju i mogu osvojiti zlato ako me podrže HOO i HBS”, poručio je.

Bez komentara je i na najavu čelnika WBC-a, jedne od najjačih organizacija profesionalnog boksa, da će na dvije godine suspendirati sve profesionalce koji nastupe u Tokiju.
“Ne razmišljam o tome. Treba odraditi ovaj meč koji će velika stepenica za mene, ali i jako težak. Da ja kao borac s devet mečeva upadnem na jednu takvu priredbu, to je čudo”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version