Site icon narod.hr

Filip Zubčić: ‘Puno novih bodova i lijepi timski rad’

zubčić

Foto: snimka zaslona

Filip Zubčić osvojio je fenomenalno peto mjesto na Sljemenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je stvarno jako lijepa stvar. Sretan sam što sam drugi lauf odradio koliko ide i uspio proći. Top 10 u slalomu bio mi je cilj ove sezone. Staza je bila dobra, počela se malo stiskati. Ruke su se počele lediti, ali sam se dobro snašao i odradio bez previše pogreški, rekao je Zubčić.

– Puno novih bodova za slalom, to je super. I lijepo je što smo sva četvorica u 30. Stvarno jako dobar timski rad. Mi sad uživamo, a ljudi su u Petrinji i Glini…. ne treba se previše veseliti. Odvojit ćemo 10 posto od te nagrade za ljude koji su izgubili svoje kuće, svoje dom, njima je najteže.

Sezona se zahuktala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nema odmora uopće, danas popodne samo. Sutra trening na Sljemenu pa put u Adelboden. Ovo je bila samo prva tekma od sljedećim osam koje slijede u siječnju. Pokušat ću se plasirati najbolje i dati sve od sebe. Idem probati dati sve od sebe i napraviti opet dobre rezultate u slalomu i veleslalomu.

– Uspjeli smo sva četvoica ući u drugu vožnju. Ovo je veliki dan za hrvatsko skijanje. Zadovoljan sam, izvukli smo puno. Osjećam da sam čak mogao i bolje. Bit će još utrka da to pokažem. Super sam zadovoljan i zahvalan što je utrka uopće održana. Čestitke organizatorima, strašan posao su odradili, piše HRT.

Samuel Kolega je prvi put na Sljemenu uspio uopće stići do cilja, što mu je donijelo 30. mjesto u prvoj vožnji, a sa startnim brojem 1 u drugoj imao je drugi najbolji rezultat finalnog nadmetanja i na kraju osvojio 15. mjesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećaj je jako dobar. Prvi bodovi, konačno. Dugo sam se trudio za to. Drago mi je, jer je druga vožnja bila stvarno dobra, ne savršena, ali na nivou i drago mi je da mi je uspjelo.

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

– Opet smo imali četvoricu skijaša u drugoj vožnji, što je super. Što se mene tiče, imam osjećaj da sam svaki dan sve bolji, da polako ulazim u formu. Zadovoljan sam s rastom iz dana u dan. Mislim da mi je ovo dobra podloga za ostatak prvog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version