Site icon narod.hr

Finska iznenadila mlade Vatrene u Varaždinu

Foto: Mario Ćužić

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija ugostila je u utorak u Varaždinu Finsku te ubilježila svoj prvi kvalifikacijski poraz u borbi za Europsko prvenstvo 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon remija s Austrijancima u petak, izabranici Igora Bišćana dočekali su u Varaždinu i Fince, no niti ovoga puta nisu mogli do pobjede. Štoviše, gosti su uzeli sva tri boda.

Već u uvodnoj fazi Skytta je kaznio pogrešku Kotarskog, a u 29. minuti postigao je svoj drugi pogodak na povratnu loptu Hakansa. U posljednjoj akciji prvog dijela Ablade je zaključio akciju za 3:0, nakon nove izgubljene lopte hrvatske obrane.
U potrazi za povratkom u susret u drugom poluvremenu Šimiću je finski vratar Sinisalo obranio kazneni udarac, no potom je Josip Šutalo uspio glavom smanjiti na 3:1.

U samoj završnici, Fruk je sedam minuta po svom ulasku u igru udarcem s ruba šesnaesterca ispisao na semaforu 3:2, no novih promjena više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj današnjoj utakmici Skupine Austrija je pobijedila Norvešku 2:1. Hrvatska, još uvijek vodeća momčad u skupini, kvalifikacije će zaključiti u lipnju, gostovanjima kod Norveške i Estonije.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina A:
1. Hrvatska 19 (8)
2. Austrija 16 (9)
3. Norveška 15 (7)
4. Finska 13 (7)
5. Azerbajdžan 4 (7)
6. Estonija 0 (8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version