(FOTO) ATP Washington: Hrvatski tenisač Čilić izborio četvrtfinale

epa07752610 Marin Cilic of Croatia in action against Felix Auger-Aliassime of Canada during a match in the Citi Open tennis tournament at the Rock Creek Park Tennis Center in Washington, DC, USA, 01 August 2019. EPA/ERIK S. LESSER

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Washingtonu nakon što je u susretu osmine finala pobijedio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea sa 6-3, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je za pobjedu u prvom međusobnom susretu protiv 18-godišnjeg Kanađanina, trenutačno 22. tenisača svijeta, trebao sat i 30 minuta igre.

Marin je sjajno ušao u meč i već u prvom gemu je načinio break. Pri vodstvu 3-1 ponovo je oduzeo servis svom suparniku za prednost 4-1. Kanađanin je uspio spasiti jedan izgubljeni servis, smanjivši na 4-3, no Čilić je dobio dva iduća gema uz još jedan oduzeti servis za 6-3 u prvom setu.

U drugom setu prvi je priliku za break imao Auger-Aliassime. Pri rezultatu 2-2, imao je dvije lopte za break, ali se Čilić izvukao servisima. Novu break priliku mladi Kanađanin je imao u devetoj igri, ali je Marin izvukao i taj gem, a već u idućem napravio break za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je u prvom kolu bio slobodan, u 2. kolu je bio bolji od Rumunja Mariusa Copila, u osmini finala je porazio Augera-Aliassimea. a u četvrtfinalu ga očekuje bolji iz ogleda između Rusa Danila Medvedea i Amerikanca Francesa Tiafoea.

Protiv 23-godišnjeg Rusa koji je do trenutačno deseti tenisač svijeta, do sada nije igrao, dok je Tiafoea, koji je 40. na ATP ljestvici, dobio dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.