(FOTO) Červar sjajno dočekan u Umagu: ‘Treba poštivati čovjeka po onome što on je, kakav je i što je napravio’

Umag, 01.02.2020. - Brojni Umažani, njih oko tisuću, dočekali su u subotu ujutro na središnjem trgu u Umagu izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Lina Červara, rukometnu ikonu Umaga, Hrvatske i svijeta, i svog Umažanina, člana reprezentacije Valentina Ravnića nakon osvajanja srebrne medalje na netom završenom Europskom prvenstvu. foto HINA/ Daniel SPONZA/ tš

Nakon dočeka hrvatskih rukometaša u Zagrebu, Mostaru i Ljubuškom, koji su na Europskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju, organiziran je i doček u Umagu za izbornika Linu Červara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam na uspjeh, na naše sjajne dečke. Bilo je na Europskom prvenstvu nekoliko epskih utakmica, trebalo je to izdržati. Emocije su još svježe, no s distance od 7-8 dana mogu tvrditi da smo mi moralni pobjednici, jer imajući u vidu hendikepe koje smo imali tijekom prvenstva i kako smo ispraćeni na prvenstvo mislim da dečkima doista treba skinuti kapu” – kazao je izbornik Červar.

Posebno se zahvalio navijačima.

“Slijede nam kvalifikacije za Olimpijske igre gdje je po ocijeni mnogih zapravo trebala sudjelovati Španjolska a ne mi. No, odlučile su neke stvari van igraišta, što nam se ne sviđa. Analize drugih pokazale su da smo bili oštećeni. No, šta je, tu je, idemo dalje. Ove godine kao što sam najavio napuštam reprezentaciju. Međutim, mislim imamo budućnost ponajviše ako budemo razumjeli, shvatili i provodili strategiju razvoja rukometnog sporta, kao što rade Skandinavci jer su najbolja investicija i najbolja ulaganja upravo djeca. Ne treba juriti rezultate već stvarati uvjete u cijeloj Hrvatskoj i u svim klubovima”, poručio je izbornik Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokušao sam uvijek biti proaktivan, inovativan i kreativan. Nisam savršen trener ali uvjeren sam u nešto – da sam strahovito ulagao u sebe da sam strašno bio posvećen poslu kojeg radim, da sam radio sa strašću i neizmjernom ljubavlju prema poslu kojeg volim”, kazao je Červar.

“Nije važna samo pobjeda, ona je važna u jednom segmentu ali još je važnije biti dobar čovjek. Jako držim do poštovanja i zato smatram da se moramo poštivati. Može čovjek biti bogat, siromašan, velik ili mali, ali zaslužuje poštovanje. Bez toga nema budućnosti, to je razlog svih problema u društvu jer su ljudi razočarani i ogorčeni na društvene i političke elite, na poslodavce, na ljude koji su se neopravdano i nepošteno obogatili. Ljuti su i na medije. Ne bi volio da me netko poštuje jer sam za lijevu ili desnu opciju ili zbog moje političke ideologije. Treba poštivati čovjeka po onome što on je, kakav je i što je napravio, ne smijemo dozvoliti da nam ulica određuje kako ćemo rasti”, zaključio je svoje obraćanje Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.