(FOTO) Davis Cup finale: Hrvatska vodi 2-0 nakon prvog dana

Lille, 23.11.2018. - Prvi dan finala Davis Cupa između Francuske i Hrvatske, Marin Čilić, Jo-Wilfried Tsonga. Na fotografiji Marin Čilić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska teniska reprezentacija povela je sa 2-0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa koje je u petak započelo u Lilleu, nakon što je u prvom susretu Borna Ćorić svladao Jeremyja Chardyja sa 6-2, 7-5, 6-4, u drugom dvoboju dana Marin Čilić je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge sa 6-3, 7-5, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj je tako za naslov pobjednika u posljednjem izdanju Davis Cupa u ovakvom formatu potreban još samo jedan bod iz preostala tri susreta, a do njega može doći već u subotu kada je na programu igra parova. Za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, dok će za Francusku igrati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Ukoliko Francuska u subotu smanji na 2-1, odluka o pobjedniku bit će odgođena za nedjelju kada bi u prvom dvoboju trebali igrati Čilić i Chardy, a ako bude 2-2 odlučujući bi susret trebali igrati Ćorić i Tsonga.

Hrvatska je dosad jednom bila pobjednik najcjenjenijeg teniskog momčadskog natjecanja (2005) dok je jednom izgubila u finalu (2016).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je za pobjedu protiv Tsonge bio dovoljan po jedan “break” u svakom setu, u prvoj dionici je oduzeo servis Tsongi u šestoj igri, u drugoj u 11. igri, a u trećoj u petoj igri. Tijekom čitavog prvog seta Čilić je izgubio samo jedan poen na svom početnom udarcu, a iako nije bio toliko uvjerljiv u preostala dva seta nije niti jednom izgubio gem na svoj početni udarac. U osmoj igri drugog seta te u četvrtoj igri trećeg seta morao je spašavati po dvije “break-lopte” Tsonge, a Francuz je posljednju priliku za povratak propustio u šestom gemu trećeg seta kada je, nakon ukazane mu pomoći zbog ozljede prepona, stigao do još jedne prilike za “break” koju nije iskoristio. Ustvari, u svih tih pet situacija Čilić je odlično servirao pa Tsonga nije niti imao realnih izgleda za osvajanje poena.

FRANCUSKA – HRVATSKA 0-2

Jeremy Chardy – Borna Ćorić 2-6, 5-7, 4-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jo-Wilfried Tsonga – Marin Čilić 3-6, 5-7, 4-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.