Site icon narod.hr

(FOTO) Davis Cup: Francuzi na korak do polufinala, vode 2:1 u Genovi

Foto: fah

Tenisači Francuske, aktualni pobjednici Davis Cupa, primakli su se na korak od plasmana u polufinale, nakon što su u subotnjoj igri parova u Genovi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut s uvjerljivih 6-4, 6-3, 6-1 nadigrali Simonea Bolellija i Fabija Fogninija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski izbornik Corrado Barazzutti odlučio je umjesto najavljenog Paola Lorenzija u par postaviti Fabija Fogninija, ali to nije pomoglo domaćoj reprezentaciji protiv jednog od najboljih svjetskih parova.

Kako bi došli do polufinala, Talijanima su u nedjelju potrebne dvije pobjede u pojedinačnim mečevima. U prvom bi se trebali sastati Fognini i Lucas Pouillea, a bude li 2-2, prema subotnjim mečevima o ukupnoj pobjedi trebali bi odlučivati Andreas Seppi i Jeremy Chardy. No, izbornici imaju pravo promijeniti obje nedjeljne nominacije.

Pobjednik dvoboja Italija – Francuska u polufinalu će igrati protiv boljeg iz sraza Španjolske i Njemačke u Valenciji, gdje je nakon prvog dana rezultat bio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DAVIS CUP – četvrtfinale

ITALIJA – FRANCUSKA 1-2 (Genova, zemlja)

Simone Bolelli / Fabio Fognini – Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut 4-6, 3-6, 1-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version