(FOTO) Davor Šuker na kraju godine najvećih uspjeha hrvatskog nogometa: ‘Želimo Vatrene u Splitu, ali bez ultimatuma’

Foto: fah

Godina najvećih uspjeha hrvatskog nogometa približava se svome kraju. Naime, Vatreni su ove nezaboravne 2018. godine, predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem, osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, mlada hrvatska reprezentacija plasirala se nakon 14 godina na Europsko nogometno prvenstvo, hrvatski prvak, Dinamo, poslije pola stoljeća izborio je europsko proljeće…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doista jedna godina, a za sva vremena.

Na kraju te godine HNS je usvojio financijski plan za iduću 2019. godinu, prema tom planu bi rashodi trebali biti za 11 milijuna kuna veći od prihoda, dok je planirani prihod 151 milijun kuna, rashod se očekuju iod 162.7 milijuna kuna. Kako će se pokriti manjak? Iz HNS-a poručuju da bi se trebao pokriti iz salda fonda.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, izrazio je zadovoljstvo učinjenim ove godine te je nabrojio nekoliko najvažnijih postignuća hrvatskog nogometa u 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Današnja Skupština izuzetnog je ugođaja, a održava se u godini najvećih uspjeha hrvatskog nogometa. Ovogodišnji uspjesi potvrdili su najviše vrijednosti naših dostignuća: osvajanje srebrne medalje, dobivanje najboljeg igrača svijeta u osobi kapetana Modrića, izvanrednog i osebujnog izbornika Dalića, opće simpatije za igru i rezultate te ponovnu promociju naše domovine i hrvatskog sporta na svim kontinentima. Ovom sjaju treba dodati i veličanstven doček, koji je nemoguće zaboraviti, a uspješni smo bili i u drugim područjima. Budimo ponosni i zajednički uživajmo”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, koji se osvrnuo i na mogućnost da Hrvatska kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo igra na Poljudu, u Splitu.

Postoji mogućnost, potvrdio je to Šuker, ali… HNS neće, tvrdi predsjednik, pristati na ultimatum Hajduka, koji je iznio sedam zahtjeva kad je nedavno izrazio želju za domaćinstvom jedne kvalifikacijske utakmice.

“Uvijek sam govorio da želimo reprezentaciju u Splitu. Vidjeli ste da građani Splita i stanovnici Dalmacije vole reprezentaciju”, poručio je Šuker i dodao rečenicu koja se odnosila na zahtjeve Hajduka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možemo ih pozvati na idući Izvršni odbor, ali bez ultimatuma”, zaključio je predsjednik HNS-a.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.