(FOTO) EI Baku: Ana Zaninović osvojila srebro

epa04805241 Jade Jones (red) of Britain fights against Ana Zaninovic (blue) of Croatia during their Women's -57kg Gold medal bout at the Baku 2015 European Games in Baku, Azerbaijan, 17 June 2015. EPA/SRDJAN SUKI

Hrvatska taekwondoašica Ana Zaninović osvojila je srebrnu medalju na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u finalnoj borbi kategorije do 57 kg izgubila od aktualne olimpijske pobjednice iz Londona Britanke Jade Jones sa 9:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to zanimljiva i dramatična borba u kojoj je Ana gubila 0:5, pa izjednačila. Britanka je potom ponovo povela, Ana je cijelo vrijeme dostizala zaostatak, no nažalost nije uspjela.

“Očekivala sam tešku i neizvjesnu borbu jer je ona među najboljima u ovoj kategoriji. Zadovoljna sam što sam osvojila srebro, zadovoljna sam i zbog svog povratka nakon operacije lakta, a ovdje sam imala problema s puknoćem vene što me malo bacilo nazad”, kazala je Ana, koja je osvojila šestu medalju za Hrvatsku na EI, pri čemu drugo srebro. Jučer je medalju osvojila i sestra blizanka Lucija koja je u kategoriji do 49 kilograma bila treća.

Prije svega mjesec dana Ana je u ruskom Čeljabinsku osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu, a sada je bila stepenicu više. Na idućem natjecanju na redu je zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, bilo bi to sjajno. Zadovoljna sam kako mi je forma u usponu u predolimpijskoj godini i da ću do kraja godine naći svoje mjesto među šest kojih idu na OI,” zaključila je Ana.

Bila je to njezina sedma medalja s velikih natjecanja. Na svjetskim prvenstvima je osvojila zlato, dva srebra i broncu, na europskim prvenstvima je osvojila zlato i srebro, a sada je i na prvim EI stigla do odličja.

Na startu natjecanja je prekidom slavila protiv Ruskinje Jekaterine Kim (9:3), u četvrtfinalu je potpuno nadjačala Srbijanku Draganu Gladović (14:1). U polufinalu je Ana Zaninović vodila veliku borbu sa Španjolkom Evom Calvo Gomez te do pobjede (7:5) stigla u posljednjoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je nastupio i Filip Grgić u kategoriji do 68 kg. Nakon uzbudljive i atraktivne borbe bolji od njega u prvoj kvalifikacijskoj borbi bio je Britanac Martin Stamper i slavio sa 18-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.