(FOTO) Igor Jovićević startao pobjedom: Dinamo osvojio tri boda u Varaždinu

Foto: fah

Nogometaši Dinama odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme u Varaždinu u prvom susretu nastavka Prve hrvatske nogometne nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Naime, Dinamo je slavio u Varaždinu, bez nazočnosti gledatelja, protiv istoimenog domaćina 3:1.  U Varaždinu je debitirao na klupi Dinama i nasljednik Nenada Bjelice, Igor Jovićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za goste iz Zagreba pogotke su dali Arijan Ademi u 13. minuti, Bruno Petković pet minuta kasnije iz jedanaesterca i Marin u sudačkoj nadoknadi, dok je jedini zgoditak za Varaždin djelo Obregona jedanaest minuta prije kraja susreta, u kojem su Modri rutinski stigli do nova tri boda i nastavili tamo gdje su stali uoči privremene pauze zbog pandemije.

Kako su padali golovi?

Dinamo je do vodstva stigao u 13. minuti susreta. Naime, Modri su se mirno dodavali vrebajući trenutak da zaprijete domaćima., I pronašao ga je vrlo brzo. Kadzior je okomitom loptom probio linije varaždinske obrane, loptu je primio Ademi praktički u ulozi centarfora, mirno se okrenuo te gurnuo loptu kroz noge nemoćnog Nevistića. 1:0 za plave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi gol Dinamo je zabio iz kaznenog udarca u 18.minuti. Naime, Varaždinci su nakon primljenog gola pokušali oformiti nekakav napad, ali brzo su izgubili loptu. Dinamovci su odmah otvorili kontru, lopta je došla do Petkovića, koji je odlično proigrao Ademija, ponovno najisturenijeg u tom trenutku. Ademi je bio sapleten, sudac Župan iz Bjelovara mirno je pokazao na 11 metara, a Petković je bio siguran realizator. Tako je utakmica rezultatski već bila gotova… 2:0 za plave.

Domaći trener Toplak bio je jako ljut na svog igrača Vinka Petkovića, koji je skrivio najstrožu kaznu pa je dobio pristojnu bukvicu.

Jedanaest minuta prije kraja susreta Varaždin je smanjio rezultat, u tom se trenutku činilo kako će utakmica uči u neizvjesne vode. Naime, Varaždinci su ipak uspjeli okruniti svoju bolju igru, prerano je bilo domaćine otpisati nakon drugog gola Dinama. Obregon je izdriblao Dilavera pa Gvardiola i onda s nekih 18 metara odličnim prizemnim udarcem zabio lijep gol. 2:1 za Modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je u sudačkoj nadoknadi definitivno prelomio Marin. Sudac Župan nadoknadio je tek tri minute, što već dugo nije bilo viđeno na HNL terenima, no nije bilo korištenja VAR-a, a i neke su izmjene obavljene u poluvremenu. Kako god, Varaždin ipak nije uspio doći do željenog drugog gola. Dapače, pogreške u domaćoj obrani iskoristili su gosti. Najprije je Kadzior promašio gol, a onda je Marin odličnim udarcem pogodio suprotni kut za svoj prvijenac u dresu Dinama. Konačnih 3:1 za momčad Igora Jovićevića, pišu Sportske novosti.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.