(FOTO) Luka Modrić sve spremniji: Teško se motivirati za prazni Maksimir dok meteorolozi najavljuju snijeg

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu protiv Islanda traži pobjedu koja bi Vatrene izdvojila u skupini i tako ih još jedan korak približila Svjetskom prvenstvu, koje se za dvije godine održava u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Iako Vatreni neće ni ovog puta biti kompletni, s obzirom izostanak Dejana Lovrena, Marka Pjace i Nikole Kalinića, favoriti su protiv jednog od najugodnijih iznenađenja Europskog prvenstva odigranog prije nekoliko mjeseci u Francuskoj.  Dva dana prije utakmice s Islandom na Maksimiru održan je još jedan ozbiljan trening hrvatske nogometne reprezentacije, dobre vijesti za izbornika Ante Čačića leže u činjenici da je kapetan Luka Modrić i ovaj trening odradio savršeno. Očito je Luka spreman za nove izazove, najprije za dvoboj protiv Islanda, a onda i tri dana kasnije za prijateljsku utakmicu sa Sjevernom irskom u Belfastu, kojom Hrvatska završava ovu reprezentativnu godinu.

Foto: fah
Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija ima sedam bodova u skupini, baš kao i Island. Možda i najveći problem Hrvatske u ovom trenutku ne leži u nedostatku nekoliko važnih igrača budući da izbornik na raspolaganju ima uistinu veliki izbor, nego, nažalost, u brojnim utakmicama koje su Vatreni zbog huliganskih izgreda morali odigrati bez potpore navijača, pred praznim tribinama, baš kao što će biti i ova maksimirska. Jednu, dvije utakmice u takvim se uvjetima mogu probaviti, više od toga teško. I samoća zna iscrpiti čovjeka, koliko se god radilo o vrhunskim profesionalcima.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

S obzirom kako meteorolozi najavljuju kišu, pa čak i snijeg, za vikend, atmosfera će biti dodatno sumornija pred sablasno praznim tribinama. Motiv manje za Hrvatsku, šansa više za goste s Islanda. Dokle tako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto. fah
Foto. fah

Hrvatska bi prema nekim kalkulacijama trebala istrčati u sastavu: Subašić, Pivarić, Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Rakitić, Brozović, Perišić, Modrić, Kramarić, Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.