(FOTO) Održano šesto izdanje Trofeja Nogometaš: Modrić, Soudani, Kek, Subašić…

Foto: fah

U zagrebačkom hotelu Westin u nedjelju je održano šesto izdanje Trofeja Nogometaš u organizaciji Hrvatske udruge Nogometni sindikat, dok su suorganizator i medijski partner bile Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade su dodijeljene temeljem glasova igrača i trenera Prve HNL, a ove godine je po prvi put uvedena nagrada za najbolju nogometašicu.

“Nagradom Trofej nogometaš naglašavamo sve najbolje u hrvatskom nogometu, ne samo u HNL-u već i izvan domovine. Ove godine smo uveli i nagradu za najbolju nogometašicu,” kazao je predsjednik HUNS-a Dario Šimić, dok je glavni tajnik Mario Jurić dodao kako izbor za Nogometaša godine prepoznatljiv i napreduje svake godine.

“Pravo izbora imali su igrači i treneri Prve HNL i ovo je vaš izbori i ima posebnu vrijednost,” poručio je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno priznanje večeri, Trofej nogometaš za najboljeg hrvatskog igrača u sezoni 2017/18. dobio je veznjak europskog prvaka Real Madrida i hrvatske vrste Luka Modrić.

“Veliko zadovoljstvo je po šesti put dobiti ovu nagradu. Za mene je ovo posebna nagrada jer je dijele igrači i treneri,” kazao je Modrić.

Modrić je treću sezonu uzastopce u dresu ‘Kraljevskog kluba’ slavio u Ligi prvaka, a sada se nada i uspjehu u ‘kockastom’ dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uoči svakog natjecanja su velika očekivanja. Naš cilj je proći skupinu jer to nismo uspjeli od 1998. godine. Vjerujem kako ćemo to u Rusiji uspjeti,” poručio je Modrić.

Za najboljeg igrača Prve HNL izabran je krilni napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani.

“Iza nas je stresna sezona, ali zasluženo smo osvojili dvostruku krunu,” kazao je alžirski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji trener drugu godinu uzastopce je Slovenac Matjaž Kek, strateg Rijeke, dok je najbolji vratar ‘jedinica’ hrvatske vrste i Monaca Danijel Subašić.

“Lijepo je osvojiti ovaj trofej. Čestitam kolegama koji su bili u konkurenciji,” kazao je Subašić osvrnuvši se na skorašnju ‘rusku avanturu’.

“Prvi put ću nastupiti na svjetskom prvenstvu kao prvi vratar reprezentacije, na prošlom SP-u sam bio pričuva Stipi Pletikosi. Zna se koji je naš cilj, proći skupinu, a potom tko zna, sve je moguće,” poručio je Subašić.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Najbolji igrač do 21 godine je veznjak Lokomotive Lovro Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretan sam što sam ovu nagradu dobio već drugu godinu uzastopce. Naporno sam radio i ova nagrada je samo podstrek za naprijed,” kazao je 20-godišnji Lovro.

Ove godine po prvi puta je proglašena i najbolja nogometašica, a to je Maja Joščak, hrvatska reprezentativka i igračica Osijeka.

“Znam da ženski nogomet nije kao kod dečkiju, ali što se tiče zalaganja i volje mi smo im rame uz rame,” kazala je Joščak.

U najboljoj momčadi Prve HNL za proteklu sezonu su Dominik Livaković, Josip Juranović, Filip Benković, Zoran Nižić, Borna Sosa, Arijan Ademi, Filip Bradarić, Lovro Majer, Mario Gavranović, Heber Araujo dos Santos i El Arabi Hilal Soudani.

Za najboljeg suca Prve HNL po četvrti put je izabran Bruno Marić, dok je nagradu za najbolji travnjak ove sezone je dobila riječka Rujevica.

Nagradu “Dobro duh hrvatskog nogometa” dobio je Darko Raić Sudar, trener Istre 1961.

“Počašćen sam ovom nagradom. Znam što smo prošli ove sezone, skoro smo odustali. Bilo je teško, no vjerovali smo. Bilo je teško svaki dan ulaziti u svlačionici i objašnjavati igračima tešku financijsku situaciju u klubu. Ali na kraju smo uspjeli.”

Na svečanosti proglašenja bio je nazočan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. ‘Vatreni’ u ponedjeljak putuju u Rusiju gdje će se od 14. lipnja do 15. srpnja održati svjetsko prvenstvo.

“Svi smo puni vjere. Kvalitetno smo odradili pripreme, dobro igrali protiv Brazila, dobili jak Senegal, iako nismo igrali najbolje. Spremni smo, imamo velike nade i očekivanja, ali trebat ćemo i sreće,” kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatski strateg je naglasio kako je reprezentacija spremna za ono što slijedi.

“Treba se puno toga poklopiti, da budemo najbolji u najbolje vrijeme. Sreća je bitna, ali treba je zaslužiti ponašanjem, treningom. Imamo puno odličnih igrača i nadam se da će biti u pravoj formi za vrijeme SP-a,” poručio je Dalić.

NAGRADE:

Najbolji igrač: Luka Modrić

Najbolji igrač Prve HNL: El Arabi Hilal Soudani

Najbolji trener: Matjaž Kek

Najbolji vratar: Danijel Subašić

Najbolji mladi nogometaš: Lovro Majer

Najbolja igračica: Maja Joščak

Najboljih 11: Livaković – Juranović, Benković, Nižić, Sosa – Bradarić, Ademi, Majer – Soudani, Heber, Gavranović

Najbolji sudac: Bruno Marić

Najbolji travnjak: Rujevica

Dobri duh hrvatskog nogometa: Darko Raić Sudar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.