(FOTO) Provociraju i na Kninskoj tvrđavi: Srpski četnici koji se predstavljaju kao navijači Hajduka hvale se oskvrnućem hrvatskih svetinja!

Foto: Instagram

Srpski četnici, koji se predstavljaju kao navijači Hajduka, a čije su stranice na društvenim mrežama nakrcane između ostalih i fašističkim zločincima, dakle, četnicima, iz Drugog svjetskog rata, objavljuju fotografije na kojima se zapravo izruguju hrvatskim svetinjama. Tako su se uspeli i na Kninsku tvrđavu, odakle je hrvatska vojska uspjela svladati i protjerati Martićeve četnike i teroriste tijekom operacije Oluja čiju 22. obljetnicu uskoro obilježavamo. Pokazali su tako srednji prst spomeniku podignutom u sjećanje na prvog hrvatskog predsjednika, mokre po hrvatskom grbu i sl. Nažalost, nitko ne reagira na ovo fašističku prijetnju koja se događa u samom srcu naše domovine uoči obljetnice operacije Oluja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislite sličnu situaciju u Izraelu i skupinu nacista koji bi po Jeruzalemu crtali svastike, veličali nacistički režim. Kako bi Izraelci reagirali?

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Zamislite kako bi reagirala Srbija, hrvatska vlast, hrvatski mediji, pola Europe, brižna Merkel, kada bi na isti način ustaše divljale po Srbiji?

Naime, na Facebooku se, kako smo već pisali, pojavila grupa ‘НК Хајдук Сплит – Фан клуб Србија’ (NK Hajduk Split – Fan klub Srbija), zapravo se radi o ruganju Hajduku i Torcidi. Članovi te opskurne skupine su pripadnici Delija i Grobara te su tako nedavno pokrenuli akciju “troprsti izazov” i po cijeloj zemlji fotografiraju se s pored Hajdukovih obilježja s tri prsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, s tri prsta u Vukovar su išli zločinci JNA po nalogu Slobodana Miloševića, zajedno s brojnim paravojnim četničkim hordama koje su vodili razni što imenovani, što neimenovani ratni zločinci – vojvode.

Dakle, srednji prst pokazuju i na obilježjima iz Domovinskog rata – vukovarskom vodotornju i kninskom spomeniku. Očito se radi o frustraciji Domovinskim ratom, operacijom Oluja, zauvijek je srušen mit o velikoj Srbiji. Četnici mogu tek izvoditi performanse, dok pravna država ne profunkcionira.

Naravno, niti jedan ”performer” nije imao dovoljno hrabrosti fotografirati se s otkrivenim licem, pokrivaju lica…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji gore požari. Da se čovjek zapita…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.