(FOTO, VIDEO) Startao NFL: Kansas City iznenadio prvake New England

Foto: fah

Utakmicom Kansas City Chiefsa i aktualnih prvaka New England Patriotsa, na njihovom Gillette stadionu u Foxboroughu, predgrađu Bostona, započela je nova NFL sezona američkog nogometa, a gosti su ostvarili iznenađujuću pobjedu 42-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New England i ove sezone slovi za najvećeg favorita, ali u noći sa četvrtka na petak momčad pod vodstvom legendarnog trenera Billa Belichicka i ‘quarterbacka’ Toma Bradyja naišla je na raspoloženu gostujuću družinu u kojoj je posebno inspiriran bio vođa napada Alex Smith.

‘Quarterback’ Kansas Cityja odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri, sa osvojenih 368 jarda uz čak četiri dodavanja za ‘touchdown’. Sjajan je bio i novak u ligi, 22-godišnji ‘running back’ Kareem Hunt, koji je u svojoj prvoj utakmici u NFL-u postigao čak tri ‘touchdowna’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Patriotsi prvi napad na utakmici pretvorili u vodstvo 7-0, a Hunt u prvoj akciji Chiefsa ispustio loptu, činilo se da su gosti predodređeni za poraz. New England je u posljednju četvrtinu ušao s vodstvom 27-21, ali Chiefsi su u posljednjoj dionici postigli tri ‘touchdowna’ za veliki preokret i konačnih 42-27.

Ime novog prvaka saznat ćemo nakon 16 utakmica u osnovnom dijelu sezone i još najmanje tri utakmice doigravanja na putu do 52. Super Bowla, finalnog obračuna dviju najboljih momčadi – prvaka AFC-a (American Footbal Conference) i prvaka NFC-a (National Football Conference). Domaćin 52. izdanja Super Bowla je Minneapolis, a utakmica za trofej Vincea Lombardija na rasporedu je 4. veljače 2018. godine.

U prošlosezonskom, 51. izdanju Super Bowla New England je u Houstonu napravio do tada nezapamćeni preokret i u produžetku svladao Atlantu sa 34-28, što je bio rekordni peti zajednički naslov dvojca Belichick – Brady.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.