Site icon narod.hr

(FOTO) Svečano otvaranje Europskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom

Foto: fah

U maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu u utorak je svečano otvoren Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom, odnosno Bisfed Regional Open Zagreb 2019. Organizatori ovog natjecanja, koje se po prvi puta održava u našoj zemlji, su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 27. do 29. ožujka održavaju se pojedinačna natjecanja u četiri kategorije, a ukupno će se odigrati 155 mečeva. Natjecanja parova se održavaju 30. ožujka, a finala parova planirana su za nedjelju, 31. ožujka. Prijavljeno je 18 zemalja s ukupno 87 sportaša, svi u invalidskim kolicima, jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima invaliditeta mišićne distrofije i cerebralne paralize.

Hrvatske boje branit će 11 sportaša predvođenih devetim igračem sa svjetske rangliste Davorom Komarom, te 13. parom na svjetskoj ranglisti u kojemu će Komaru biti partnerica Melisa Osmanović.

Uoći same ceremonije Komar je izjavio:”U Zagrebu sam u svojoj kategoriji prvi nositelj i vjerujem da ću osvojiti prvo mjesto te na svoj konto upisati novih 15 bodova na svjetskoj ranglisti, tako da vjerujem da ću se nakon Zagreba popeti s devetog na šesto mjesto svjetske tablice u kategoriji BC4. Ovih mjeseci sam izuzetno naporno radio i vjerujem da ću od Zagreba pa do kraja godine trasirati svoj put za Tokio i tako postati prvi hrvatski paraolimpijac u boćanju za osobe s invaliditetom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Bunjevac, izbornik hrvatske vrste, istaknuo je da je natjecanje u Zagrebu rezultat kvalitetnog rada Saveza i sportaša kojima će Zagreb zasigurno dati motiv više da napreduju na svjetskoj ranglisti. Bunjevac najviše očekuje od Davora Komara i Melise Osmanović. Nakon Zagreba naše reprezentativce očekuje Svjetski kup u Hong Kongu početkom svibnja, a u kolovozu nastupaju na Europskom prvenstvu u Sevilli.

Pokrovitelj Europskog kupa u Zagrebu je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a u njeno ime natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version