(FOTO) Vida spasio Hrvatsku: Uz puno mučenja do pobjede protiv Kosova 1:0

Foto: fah

U nastavku kvalifikacijske utakmice za nogometno SP 2018. između Hrvatske i Kosova, koja je u subotu prekinuta u 21. minuti zbog lošeg stanja maksimirskog travnjaka natopljenog kišom, hrvatska reprezentacija slavila je u nedjelju sa 1-0 (0-0) pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti, i tako kiša ipak nije odnijela važne bodove za plasman na završni turnir u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se očekivalo da će utakmica biti odigrana u nekom kasnijem terminu, na kraju se ipak igralo u nedjelju, a ovakva odluka nije išla na ruku “vatrenima” koji u utorak, 5. rujna, gostuju u Turskoj. Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta je u nedjelju ujutro, nakon sastanka predstavnika oba saveza s delegatom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i glavnim sucem te pregleda terena, kojim je ustanovljeno da je travnjak u stanju da se na njemu može igrati.

U prvom poluvremenu Hrvatska je imala dvije odlične prilike, a oba puta Perišić je bio neprecizan. Prvu prigodu “vatreni” su imali u 24. minuti, odnosno samo tri minute nakon što je nastavljena utakmica. Nakon kornera Lovren je glavom spustio loptu za Perišića, koji sa šest metara puca preko gola. Drugu prigodu Perišić je propustio u 44. minuti, kada je pucao sa osam metara iskosa, ali pored gola.

I reprezentacija Kosova mogla je zabiti u prvom poluvremenu, ali je u 28. minuti pokušaj Rahmanija prohujao pored vratnice. Drugo poluvrijeme počelo je dobrim udarcem Perišića, koji u 50. minuti puca sa 17 metara, ali lopta za trunku promašuje vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti izbornik Ante Čačić radi dvije izmjene, umjesto Kovačića je ušao Badelj, a Rakitića je zamijenio Kramarić koji se u 64. minuti mogao upisati u strijelce. Naime, nakon prodora po lijevom boku lopta je došla do Kramarića, koji je bio na pet metara od gola, ali se je spetljao.

U 73. minuti izbornik Čačić uvodi još jednog napadača, umjesto Brozovića ulazi Nikola Kalinić koji se u napadu pridružio Kramariću i Mandžukiću. Minutu kasnije napokon smo odahnuli, Hrvatska je povela nakon prekida. Modrić je odlično ubacio u kazneni prostor, a Domagoj Vida sa šest metara glavom trese mrežu.

Posljednju prigodu “vatreni” su imali u 83, minuti. Opet je prekid izveo Modrić, nastala je velika gužva, ali bez rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj kvalifikacijskoj skupini nogometaši Finske su u subotu u Tampereu protiv Islanda slavili sa 1-0 i time su ujedno napravili uslugu Hrvatskoj. Pobjednički gol za Finsku zabio je Alexander Ring u 8. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara. Ukrajina je na domaćem terenu svladala Tursku sa 2-0, a dvostruki strijelac bio je Andrij Jarmolenko, u 18. i 42. minuti. No, oba gola su sporna. Prvi je postignut iz zaleđa, dok je kod drugog pogotka asistent Jevhen Konopljanka prešao korner-liniju prije negoli je dodao Jarmolenku.

Nakon sedam utakmica, tri kola prije završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, Hrvatska je sa 16 bodova vodeća u skupini I, s dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, peta Finska sa 4, a posljednje Kosovo s jednim bodom.

Za dva dana, u utorak, 5. rujna, Hrvatska će gostovati u Esikšehiru, gdje će protiv Turske odigrati utakmicu 8. kola. U posljednjem kvalifikacijskom terminu za natjecanje u grupnoj fazi, hrvatska će reprezentacija 6. listopada ugostiti Finsku u osječkom Gradskom vrtu, a 9. listopada gostovati u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić, Kovačić (Badelj, 55), Modrić, Brozović (Kalinić, 73), Rakitić (Kramarić, 55), Perišić, Mandžukić.

KOSOVO: Ujkani, Kololli (Paqarada, 70), Jashanica, Rahmani, Vojvoda, Alushi, Zeneli (Nuhiu, 79), Kryeziu, Valon Berisha, Rashica, Muriqi (Fejzullahu, 67).

STRIJELCI: 1-0 Vida (74).

SUDAC: Stefan Johannesson (Švedska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Stadion u Maksimiru

GLEDATELJA: 7.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.