(FOTO, VIDEO) Čudesna utakmica na Camp Nou: Barcelona u ludom finišu slomila PSG i ispisala povijest Lige prvaka

Foto: fah

Barcelona je na Camp Nou u ludoj završnici ispisala povijest Lige prvaka, naime, Barca je svladala francuski PSG 6:1 i tako izborila četvrtfinale, iako su Katalonci prvu utakmicu izgubili čak sa 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto. fah
Foto: fah

No, idemo redom:

Čudo se ipak dogodilo. Barcelona je uspjela nadoknaditi četiri gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka i pobjedom 6-1 protiv PSG-a izborila je plasman u četvrtfinale elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’.

Do večeras u povijesti europskih kupova niti jedna momčad nije se vratila nakon što je prvi dvoboj izgubila 0-4. Do sada je 58 utakmica u fazi na ispadanje završilo pobjedom domaćeg sastava 4-0 i niti jedan od njih nije u uzvratu ispustio prednost. No, Barcelona se upisala u povijest kao prva koja je uspjela nadoknaditi nenadoknadivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je vodila 3-0 golovima Luisa Suareza (3), Layvina Kurzawe (40-ag) i Lionela Messija (50-11m), a kada je Edison Cavani pogotkom u 62. minuti smanjio rezultat na 3-1 činilo se kako će PSG ipak u četvrtfinale. Francuzi su u 88. minuti imali siguran prolaz, a potom se raspali. U preostalom vremenu Neymar (88, 90-11m) i Sergio Roberto (90+5) su zabili za senzaciju.

Ivan Rakitić je igrao do 84. minute, a u 61. minuti je dobio žuti karton.

Barca je furiozno ušla u susret i već u trećoj minuti je povela. Rafinha je ubacio, lopta se odbila od jednog igrača PSG-a, a Suarez se ušuljao iza suparničke obrane i glavom prebacio neodlučnog Trappa. Rabiot je izbio loptu iz gola, ali tek nakon što je prošla gol liniju. U desetoj minuti je zaprijetio i Macherano, ali je njegov udarac završio pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti dogodila se i jedna sporna situacija. Draxler je prizemnim udarcem ubacio loptu u Barcin kazneni prostor, Mascherano je klizeći odnio loptu rukom, ali njemački suidac Deniz Aytekin nije pokazao na bijelu točku. U nastavku prvog dijela igralo se samo na jedan gol. Barca je držala loptu u svojim nogama, tražeći rupu u suparničkom zidu. U 17. minuti vidjeli smo novu priliku za domaćine. Neymar je pucao s lijeve strane, ali je lopta prošla uz vratnicu.

U 30. minuti probao je i Iniesta, ali je njegov udarac završio iznad grede. Međutim, Iniesta je deset minuta kasnije sudjelovao u akciji za drugi gol domaćina. Barcin kapetan je prošao Marquinhosa i petom gurnuo loptu pred gol. Trapp je odbio loptu do Kurzawe koji je nespretnim udarcem zatresao vlastitu mrežu.

Katalonci su na odmor otišli prepolovivši zaostatak iz Pariza, a kada je Meunier u 49. minuti oborio Neymara u kaznenom prostoru, a Messi realizirao jedanaesterac za 3-0 činilo se kako će Barca ispisati povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega dvije minute kasnije Cavani je mogao vratiti Parižane u život, no njegov udarac je završio u vratnici. Ipak, u 62. minuti Cavani nije pogriješio. Lucas je dugačkom loptom uposlio Kurzawu, koji je pored našeg Rakitića glavom spustio loptu za Cavanija, a sjajni Urugvajac je s desetak metara zabio pod prečku. Cavani je u 64. minuti mogao zabiti i drugi pogodak nakon što je sam izbio ispred Ter Stegena, no Barcin vratar je sjajno obranio. Veliku priliku za goste zapucao je i Di Maria.

Tračak nade Barceloni je u 88. minuti sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca donio Neymar, a kada je isti igrač u 90. minuti realizirao kazneni udarac za 5-1 na Camp Nou je nastalo ludilo. Barceloni je za ulazak u četvrtfinale trebao još jedan gol, a do kraja utakmice preostalo je četiri minuta nadoknade. Kada se već činilo da neće uspjeti Neymar je u petoj minuti nadoknade ubacio loptu u kazneni prostor, a Sergi Roberto zabio za 6-1 i čudesnu pobjedu katalonskog diva.

Barca je ovom pobjedom izborila deseto uzastopno četvrtfinale Lige prvaka i treći put u posljednjih pet godina izbacila PSG. Prije dvije godine Barca je dobila oba četvrtfinalna ogleda (3-1, 2-0), a Katalonci su bili bolji i 2013. godine, također u četvrtfinalu kada su obje utakmice završile bez pobjednika (2-2, 1-1), no Barca je prošla dalje zbog više pogodaka u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA – PSG 6-1

BARCELONA. Stadion Camp Nou – 99, 354 gledatelja; Sudac: Deniz Aytekin (Njemačka);

Strijelci: 1-0 Suarez (3), 2-0 Kurzawa (40-ag), 3-0 Messi (50), 3-1 Cavani (62), 4-1 Neymar (88), 5-1 Neymar (90-11m), 6-1 Roberto (90+5)

Žuti kartoni: Pique, Busquets, Rakitić, Suarez / Cavani, Matuidi, Draxler, Marquinhos, Verratti

Crveni kartoni: –

BARCELONA: Ter Stegen – Mascherano, Pique, Umtiti – Rakitić (od 84. Gomes), Busquets, Iniesta (od 65. Arda Turan), Rafinha (od 76. Sergio Roberto) – Messi, Suarez, Neymar. Trener: Luis Enrique (Špa)

PSG: Trapp – Meunier, Marquinhos, Thiago Silva,, Kurzawa – Verratti, Rabiot, Matuidi – Lucas (od 55. Di Maria), Cavani, Draxler (od 75. Aurier). Trener: Unai Emery (Špa)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.