Site icon narod.hr

(FOTO, VIDEO) Hrvatska predsjednica na ruskom jeziku poručila iz zrakoplova: ‘Večeras navijajte za Hrvatsku. I veselimo se zajedno’

Foto: fah

Odbrojavaju se sati do prvog, povijesnog finala Svjetskog prvenstva Hrvatska – Francuska. Vatreni su pred najvećim izazovom karijere, ali istovremeno igraju i najljepšu te najspektakularniju utakmicu koju su ikad odigrali. Naime, od 17 sati u Moskvi, na stadionu Lužnjiki, igra se finale Svjetskog prvenstva. Treba li tome što dodati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Na put prema Rusiji krenula je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je hrvatskim navijačima te Vatrenima poslala sjajnu poruku nekoliko sati prije početka finala.

“U ime hrvatskih navijača zahvaljujem Rusiji na srdačnom gostoprimstvu. Bili ste sjajni domaćini. Večeras navijajte za Hrvatsku. I veselimo se zajedno. Hvala,Rusijo! Dolazimo!”, poručila je na svom Facebook profilu. predsjednica države

Predsjednica smatra kako će cijela Hrvatska uz Vatrene danas biti cijelim srcem. U Zračnoj luci ”Franjo Tuđman” novinari su hrvatsku predsjednicu pitali je li očekivala da će hrvatska nogometna reprezentacija doći u finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Predsjednica je odgovorila diplomatski, o tome kaže uopće nije razmišljala, samo se nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam o tome uopće razmišljala, samo sam se nadala. I evo, izvrsno je da idemo na finale. Što god da se danas dogodilo – mi smo ponosni na naše ‘Vatrene’, ali vjerujem u pobjedu. Vjerujem da će sva Hrvatska navijati svim srcem. Mislim da će biti i potresa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima, kad navijači budu skakali, a posebno se veselimo i povratku”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Utakmica finala je i ogroman publicitet, može li Hrvatska to iskoristiti, pitali su novinari predsjednicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Doista moramo, danas ću pokušati poslati poruke. Imamo jako puno zahtjeva za intervjue, za razne medijske kuće iz cijeloga svijeta, od Amerike do Rusije. Nećemo uspjeti, na žalost, imati vremena svima dati intervju, ali moramo poslati poruke da smo nacija talentirana ne samo u sportu, nego i u mnogim drugim područjima i aktivnostima. Nadam se da ćemo iskoristiti ovaj pozitivni momentum, pokrenuti procese u Hrvatskoj koji idu ka tome, ka bolje plaćenim radnim mjestima, ka boljem gospodarstvu i boljem životnom standardu, ali isto tako i privući ne samo veći broj turista nego i ulagatelja u Hrvatsku…”

Naša predsjednica je jedna od  traženijih osoba na “Google”-u?

“Iznenadila sam se zapravo cijelom tom pozornošću i vidim da je većina toga doista pozitivno, da se ljudima sviđa kad se političari, odnosno državnici, ponašaju normalno kao i drugi navijači, da je to njima simpatično i da je to isto na neki način, evo, brendiralo i ove naše ‘kvadratiće’ crveno-bijele. I mislim da općenito ta crveno-bijela boja, osmijeh na licu, odaju dojam optimizma, jedne optimistične, vesele nacije. I to je dojam koji želimo ne samo ostaviti u svijetu već ostvariti u državi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni sastanak s Vladimirom Putinom?

Predsjednica kaže kako će će danas u Moskvi imati službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, dok će se  s predsjednikom Emmanuelom Macronom, naravno, vidjeti na stadionu, ali vjerojatno i prije početka utakmice iako su, kaže, već dosta razgovarali u Bruxellesu.

“Dakle, idemo s vjerom u pobjedu, ali s nikakvim uvjerenjem da će biti lako. Neće biti lako. I zato, doista moramo svim srcem biti uz naše ‘Vatrene'”, zaključila je predjednica Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version