(FOTO, VIDEO) Liga prvaka: Barcelona promašivala i remizirala, igrao i Rakitić

Foto: fah

U drugom susretu večeri Lyon i Barcelona su također, odigrali bez golova. Barca je očekivano imala veći posjed lopte, ali to nije uspjela pretvoriti u golove, a najbolji igrač utakmice bio je domaći vratar Anthony Lopes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski sastav je ove sezone odigrao 39 službenih utakmica, a tek drugu u kojoj nije bilo golova. Prvu su odigrali prije devet dana na gostovanju kod Athletic Bilbaoa.

Lyon i Barcelona su u osmini finala igrali i prije deset godina, a Barca je tada prošla dalje ukupnim rezultatom 6-3 (1-1, 5-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku domaćin je imao u devetoj minuti. Terrier je pucao sa 20-tak metara, a Ter Stegen je uspio odbiti loptu u prečku. Barca je uzvratila u 20. minuti, s krila je pucao Dembele, ali je Lopes sjajno obranio.

Lopes je odlično reagirao i u 65. minuti obranivši Messijev udarac. Argentinski majstor je opasno zaprijetio i nekoliko minuta kasnije, no prebacio je vrata. U 70. minuti sjajnu priliku je imao Suarez, ali je i on pucao pored vrata. U 76. minuti pucao je i Coutinho, ali je Lopes još jednom bio siguran.

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LYON – BARCELONA 0-0

LYON. Stadion Parc Olympique Lyonnais – 59.000 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska);

Strijelac: –

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Aouar, Dubois / Sergi Roberto, Semedo

Crveni karton: –

LYON: Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy – Ndombele (od 85. Cheikh), Aouar – Traore (od 69. Tousart), Depay, Terrier (od 76. Cornet) – Dembele

BARCELONA: Ter Stegen – Semede, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Sergi Roberto (od 81. Vidal), Busquets, Rakitić – Messi, Suarez, Dembele (od 68. Coutinho)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.