(FOTO, VIDEO) Spektakl u Abu Dhabiju: Hamiltonu nova pobjeda, a Rosbergu naslov

Foto: fah

Nijemac Nico Rosbergu (Mercedes) u nedjelju je po prvi puta u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, nakon što u posljednjoj utrci sezone za VN Abu Dhabija bio drugi, iza momčadskog kolege i jedinog konkurenta za naslov Britanca Lewisa Hamiltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto. fah
Foto. fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U posljednju utrku sezone Rosberg je ušao sa 12 bodova prednosti, i u slučaju Hamiltonove pobjede bilo mu je dovoljno da bude treći da bi osvojio naslov.

Hamiltonu, koji ima tri naslova prvaka (2008, 2014, 2015), ovo je bila četvrta pobjeda u nizu, deseta ove sezone, te 53. u karijeri. No, na kraju je ostao drugi u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva, iza momčadskog kolege Rosberga, koji je ostvario devet pobjeda ove sezone.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Rosberg je treći Nijemac koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, prije njega to su ostvarili Michael Schumacher i Sebastian Vettel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, on je tek drugi sin svjetskog prvaka koji je i sam uspio doći do titule. Njegov otac Keke Rosberg osvojio je naslov 1982. godine. Prvi je to uspio Britanac Damon Hill 1996. godine, a njegov otac Graham Hill bio je prvak 1962. i 1968.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.