(FOTO, VIDEO) Srbija će plasman na Euro tražiti kroz dodatne kvalifikacije, Ukrajina pomogla Vatrenima izbjeći najvećeg favorita Eura

epa08003988 Ukraine’s Volodymyr Shepeliev (L) in action against Serbia's Aleksandar Kolarov (R) during the UEFA EURO 2020, Group B qualifying soccer match between Serbia and Ukraine, in Belgrade, Serbia, 17 November 2019. EPA/ANDREJ CUKIC

Portugal je izborio plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine i branit će naslov prvaka osvojen 2016. godine u Francuskoj. Na prvom mjestu u skupini B je Ukrajina, slijedi Portugal, a treća je reprezentacija Srbije s tri boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvaput je Srbija vodila, ali su se Ukrajinci vraćali golovima u 32. i naposljetku u 93. minuti, u posljednjim sekundama susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija će morati plasman na EURO 2020 tražiti kroz dodatne kvalifikacije, odnosno kroz play-off Lige nacija.

No, Ukrajina je ovime pomogla Hrvatskoj. Moguće je da a će u posljednjim utakmicama kvalifikacija Engleska svladati Kosovo, Španjolska Rumunjsku, a Njemačka na domaćem terenu Sjevernu Irsku. Tada Francuska više ne bi mogla biti u prvoj jakosnoj skupini, a to znači da će Dalić i društvo time izbjeći aktualne svjetske prvake.

Vjerojatno će Hrvatska biti smještena u drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba Eura koji će se održati 30. studenoga u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.