Site icon narod.hr

(FOTO, VIDEO) Stigao je i taj dan: Napokon u Rusiji kreće s centra ‘svemirska lopta’

Foto: fah

Stigao je za ljubitelje nogometa najveći dan u godini, zapravo najveći u četiri godine. Naime, večeras od 17 sati na stadionu Lužnjiki počinje spektakl koji će idućih tridesetak dana zaokupiti veliki broj medija i svjetske javnosti – Svjetsko prvenstvo. Turnir otvaraju dvije objektivno najslabije momčadi, domaćin Rusija protiv Saudijske Arabije. Naravno, domaćini očekuju pobjedu, sve drugo definitivno bi im zatvorilo vrata nastavka natjecanja i prije nego li je ono praktički počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Moskvu već danima stižu brojni navijači iz cijelog svijeta, no, prvog dana najveći pritisak je na domaćinu. Kako organizacijiski, s obzirom na neke prijetnje terorista uoči SP-a, tako, dakako, i na samoj reprezentaciji. Naime, Rusija je bez pobjede posljednjih sedam utakmica, s druge strane Saudijska Arabija ima poraze u tri gostujuće utakmice u nizu.

Uoči otvaranja SP-a ruski napadač Artem Dzjuba je poručio:

”Sad nam treba podrška, budite uz nas, a poslije nam sudite!”

I prema FIFA-inoj ljestvici radi se o dvije reprezentacije koje nisu posebno atraktivne za otvaranje jednog spektakla kakav je Svjetsko prvenstvo, međutim, Rusija je domaćin i to je čini atraktivnom. Rusi su tek 70. na ljestvici FIFA-e, dok je Saudijska Arabija tek tri mjesta bolja, što ne znači kako je i favorit večeras na stadionu Lužnjiki.

Nažalost, ni sportska Rusija ne vjeruje u svoje igrače, uglavnom se može čuti kako bi svaki bod osvojen na turniru bio uspjeh, uz obvezni dodatak da daleko neće dogurati.  Malo tko vjeruju izborniku Stanislavu Čerčesovu.

”Bio je golman, to se vidi u njegovu poimanju nogometa, a to nije ono što treba Rusiji’‘, pišu ruski mediji, a prenose Sportske novosti.  Rusi bi pobjedom protiv Saudijaca koliko toliko stvorili ozračje optimizma. Skupinu mogu proći uz malo sreće. Dalje? Nećemo pretjerivati, iako izbornik pokušava širiti optimizam neuspješno kao u Hrvatskoj Andrej Plenković:

”Vjerujem u svoju momčad, vjerujem u dobar rezultat”

Iako Saudijska Arabija definitivno puno ulaže u nogomet činjenica je kako na svjetskim prvenstvima nema previše uspjeha. Trebat će vremena kako bi se nogomet u tom dijelu svijeta dignuo barem na razinu kakva je potrebna za ozbiljan nogomet.  Ove su godine Saudijci već igrali s velikim, jakim momčadima, Belgijom, Italijom i Njemačkom. Ako ništa drugo zalog je to ozbiljne budućnosti.

Ipak, najvažnije je da napokon počinje događaj o kojem se govori već mjesecima, igrat će se ”svemirskom loptom.” Naime, radi se o lopti koja je bila na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Hoćemo li gledati i svemirski nogomet tek će se vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version