Site icon narod.hr

(FOTO) Posjetite aeromiting ‘Croatian International Airshow Varaždin’

Letom motornih jedrilica i zmajeva u Varaždinu danas je započeo dvodnevni međunarodni aeromiting “Croatian International Airshow Varaždin”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno atraktivan bit će kasniji poslijepodnevni program kada će nebom iznad Varaždina letjeti akrobatska skupina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila oluje”, a nakon njih i prvi put u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe latvijska akrobatska skupina “Baltic Bees Jet Team”.

“Iznimno smo zadovoljni što smo u Hrvatsku prvi put doveli odlične pilote iz Latvije i da će gladatelji uživati, kao što su mogli uživati u akrobacijama hrvatskog asa Branimira Ambrekovića te gosta iz Slovenije Petera Podlunšeka”, rekao je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin koji organizira najveći ovogodišnji aeromiting u Hrvatskoj i regiji.

Uz nastup akrobatskih skupina te borbenih zrakoplova Mađarskog ratnog zrakoplovstva Gripen JAS 39, školsko-borbenih zrakoplova Slovenskog ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9M i Soko Galeb G-2 kao i helikoptera MUP-a, posjetitelji su na nebu iznad varaždinske zračne luke mogli vidjeti i dvojicu vrhunskih pilota, hrvatskog asa Branimira Ambrekovića te jednog od najboljih akrobatskih pilota na svijetu, europskog viceprvaka i sudionika Red Bull Air Racea, Petera Podlunšeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji atraktivan program završit će oko 18 sati preletom MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Posjetitelji će stotinjak zrakoplova i letjelica na nebu ili prizemljene na aerodromu moći vidjeti i u sutrašnjem ponovljenom programu od 13 do 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version