Francuska remijem s Portugalom ušla u dio ždrijeba gdje je Hrvatska

epa09296894 Cristiano Ronaldo (C) of Portugal scores the opening goal from the penalty spot during the UEFA EURO 2020 group F preliminary round soccer match between Portugal and France in Budapest, Hungary, 23 June 2021. EPA/Franck Fife / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Obje utakmice zadnjeg kola u skupini F, ona Francuske i Portugala u Budimpešti te Njemačke i Mađarske u Muenchenu, završene su 2-2, što je Francuzima donijelo prvo mjesto, Nijemcima drugo, a Portugalci su u osminu finala otišli kao treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak za vodstvo zabio je Cristiano Ronaldo u 31. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio francuski vratar Hugo Lloris nokautiravši Danila pri pokušaju boksanja lopte.

Francuska je izjednačila u drugoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, također iz jedanaesterca, precizan je bio Karim Benzema. Isti je igrač postigao pogodak u 48. minuti na asistenciju Paula Pogbe.

Konačnih 2-1 postavio je Cristiano Ronaldo u 60. minuti, ponovno iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom debitanta Koundea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su završili kao pobjednici skupine sa samo pet bodova i 28. lipnja u Bukureštu ih čeka dvoboj protiv Švicarske. U četvrtfinalu će pobjednik tog dvoboja igrati s boljim iz susreta Španjolske i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.