Fury nokautirao Wildera u 11. rundi

Foto: snimka zaslona

Britanski 33-godišnji boksač Tyson Fury obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i zadržao WBC pojas nokautiravši 35-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi dugo očekivane borbe u T-Mobile Areni Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

U vrlo atraktivnoj borbi Wilder je bio agresivniji na početku i bodovno osvojio prvu rundu, ali se Fury vrlo brzo nametnuo i u trećoj rundi snažno uzdrmao Amerikanca koji je prvi put bio u nokdaunu, ali se uspio održati na nogama do kraja runde.

Kad se činilo da će Britanac krenuti po pobjedu u četvrtoj rundi, dogodio se preokret. Wilder se oporavio i pred kraj runde dvaput poslao Furyja na pod. No, britanski teškaš je izdržao do kraja runde i nakon toga preuzeo kontrolu meča, polako umarajući Wildera koji se sve teže držao na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U devetoj rundi je liječnik morao prosuditi hoće li Wilder biti sposoban za nastavak borbe zbog otekline na oku. U desetoj rundi je sudac u ringu ponovno odbrojavao Wilderu, da bi u 11. rundi, nakon serije aperkata i krošea, Fury posljednji put poslao Wildera na pod, nakon čega je sudac prekinuo borbu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.