Garcia: Očekujem agresivan Hajduk, ali pokušat ćemo se nametnuti

Foto: fah

Istra 1961 u petak od 18.10 na Poljudu igra protiv Hajduka, koji je nakon lošeg početka drugog dijela sezone nanizao tri pobjede i iskoristio kikseve Dinama da se primakne na sedam bodova zaostatka za vodećim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani će protiv Istre 1961 tražiti nastavak pozitivnog niza kako bi zadržali pritisak i nadu da možda ipak mogu do toliko željenog naslova prvaka. No Puljani su u posljednjem međusobnom susretu ponizili Hajduk pobjedom 3:0 na Aldo Drosini, pokazavši da itekako znaju sa Splićanima.

Susret su danas u Puili najavili trener Istre 1961 Gonzalo Garcia i igrač Mahmoud Abdallahi.

– Mislim da igramo protiv jednog od najboljih protivnika i to na odličnom terenu. Hajduk je u pozitivnom pomaku trenutno, no mi idemo tamo pokazati sebe, nametnuti svoju igru i doći do željene pobjede. U prošlom susretu Majstorović se nažalost ozlijedio, ali zadovoljan sam onime što je pokazao, znam da mu nije lako vratiti se nakon toliko vremena izbivanja. Nadalje, Lisica je bio ozlijeđen i morao se dobiti nakon oporavka te sada vidim da se vratio jači i s još više želje da uživa u nogometu. Prošle nam je sezone on bio jedan od najbitnijih igrača i nadam se da će se što prije uigrati da može ponovo sudjelovati na terenu, rekao je Garcia i nastavio:

– U petak nas čeka dugačija utakmica nego ove zadnje dvije jer je drugi trener kod bijelih, a kod nas se izmijenilo dosta igrača, između ostalog nemamo na raspolaganju Ercega ili Perkovića. Livaja, kao jedan od najboljih igrača lige, ima visoku kvalitetu i zabija golove protiv svakog, što znači da se moramo dobro braniti i organizirati na terenu. Mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru, a od njih očekujem da će biti agresivni, jer im se trenutno otvara mogućnost dostizanja Dinama na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovaj smo se tjedan marljivo i fokusirano spremali na treninzima. Idemo na put sa željom i nadom da ostvarimo svoj cilj koji želimo ostvariti tamo, a to su tri boda. Hajduk pamtim po jačini s kojom kreću u utakmicu, iako smo mi uspjeli iskoristiti neke njihove greške. Imaju odlične igrače, pogotovo na sredini terena, a Livaja je odličan igrač kojeg treba paziti jer je opasan. Ja sam veoma zadovoljan što sam došao nazad u Pulu iz Španjolske i još uvijek se vraćam u ritam utakmica. Ovdje imam više prilike dobiti bolju minutažu. Također, pozitivna trema kod mene postoji prije svakog susreta, no inače obožavam velike utakmice i obožavam ih igrati, pa tada sva ta trema i nestane. Volio bih imati bolji učinak na travnjaku, što se tiče asistencija i golova, no još je dosta utakmica ostalo do kraja kako bih to mogao povećati i mislim da mogu, dodao je Mahmoud, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.