Goluža: Ako treba, odigrat ću turnir samo sa 10 igrača

Foto: fah

Rukometaši Hrvatske nakon dvije utakmice imaju četiri boda. Svatko će reći da je to super, no do četiri boda nismo došli lagano. Dapače, protiv Austrije i protiv Tunisa dobro smo se namučili za pobjede. U redu, u obje utakmice nijednom nismo gubili, u obje smo utakmice kontrolirali rezultat svih 60 minuta, prenosi vecernji.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što upada u oči jest što naša klupa zasad ne daje pomoć početnoj sedmorici. Tu ne govorimo o zamjenskim krilima, vrataru ili kružnim napadačima, već o pričuvnoj vanjskoj liniji (Stepančić, Slišković, Karačić). U prve dvije utakmice ova trojica postigla su samo dva pogotka, a zajedno su odigrali 74 minute.

“Mnogi ne znaju da su Austrija i Tunis jako kvalitetne reprezentacije pa ih možda ova dva tijesna rezultata čude. Znao sam da će biti teško u prve dvije utakmice i tako sam pripremao momčad. Neće ni današnja utakmica s Iranom biti baš tako lagana kako neki misle. Treba biti oprezan s njima, namučili su i BiH, a pogotovo Makedoniju”, rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Igračima s klupe ne može biti zadovoljan, posebice ne kako su reagirali protiv Tunisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina. Igrači s klupe moraju više biti glavom unutra. No taj problem smo riješili već u subotu navečer nakon utakmice s Tunisom. Obavio sam niz pojedinačnih razgovora. Meni je jasno da bez pomoći klupe ne možemo daleko dogurati na jednom ovako jakom turniru. Imali su u prve dvije utakmice dosta prilika. Pa oni moraju, kad uđu u igru, iskoristiti priliku. Kad sam bio mlad, jedva sam čekao da dobijem priliku. Živio sam za tih nekoliko minuta koliko sam dobivao u početku. I uvijek bih se potrudio da te minute iskoristim na najbolji mogući način”, istaknuo je Goluža.

Prilika je da se stvari malo poslože danas protiv Irana kada bi pričuve trebale dobiti pristojnu minutažu.

“Bitno je da se pričuve što više koncentriraju na izvršenje zadataka koje budem stavio pred njih. Oni moraju živjeti za ovo, oni moraju glavom biti ne sto nego 300 posto. Samo tako mogu ići gore. Moje povjerenje za sada imaju. Opet, neću se žrtvovati da bih njima udovoljavao u nekim stvarima. Ja tražim njihovu podršku kakvu oni imaju od mene”, istaknuo je izbornik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostanu li Duvnjak, Kopljar, Vori i Bičanić na punoj minutaži, neće biti dobro.

“Dobro, Francuska igra cijeli turnir s istom postavom pa uvijek dođu do završnice. Ima dovoljno dana odmora između utakmica da se igrači oporave. Ja sam čak spreman cijeli SP izgurati samo s deset igrača. Najvažnije da se mi kako momčad dižemo iz utakmice u utakmicu”, zaključio je Goluža.

Danas naši rukometaši igraju protiv Irana u 17.45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.