Site icon narod.hr

Goran Ivanišević ipak promijenio mišljenje kad su Federer i Đoković u pitanju: ”Meni su trebali dati nagradu idiot stoljeća”

Foto: Fah

Roger Federer jedan je od najboljih tenisača svijeta svih vremena, mnogi će se složiti s tom konstatacijom, iako u ”ozbiljnim” godinama sjajni Švicarac još uvijek je spreman za najveće stvari. Uz bok Federeru je španjolski teniski as, Rafael Nadal, koji će sasvim sigurno, kad god njegova karijera završila, ostati upamćen kao ”kralj Roland Garrosa.”  Njima uz bok posljednjih godina je srpski tenisač Novak Đoković, no, bivši hrvatski tenisač, Goran Ivanišević, tvrdi da će Đoković prestići i Švicarca i Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Rafa će definitivno osvojiti još nekoliko titula na Roland Garossu, ali i Novak će osvojiti preko 20 naslova. No, i Roger se sigurno nada još jednoj tituli. Svi su mislili da će ju osvojiti u finalu Wimbledona, ali ga je u tome spriječio Đoković i to ga sigurno boli”, kazao je Ivanišević za engleski Telegraph.

Ne tako davno Goran je rekao kako je Roger Federer najbolji tenisač u povijesti, ili je barem bio blizu te konstatacije u svojim brojnim izjavama, danas je ipak promijenio ploču.

Naime, Ivanišević danas smatra da je Đoković kompletniji igrač od Federera i Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zamislite to ovako, kada bi igrali deset mečeva, rekao bih da bi u barem osam Novak pobijedio. On je najkompletniji među njima”, tvrdi jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena.

Goran i sebi zamjera jednu stvar… Koju?

”Imao sam teoriju da nije dobro izgubiti u polufinalu, ali da možeš izgubiti u finalu. Pobjeđivao sam  najbolje igrače u polufinalima, a onda bih u finalima odigrao kao “pi*kica”. Izgubio sam puno velikih mečeva, a uvijek zbog gluposti.  Trebali su mi dati nagradu za idiota stoljeća”, rekao je u svom stilu Goran Ivanišević, kome rad sa srpskim tenisačem pričinjava veliko zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Novak je mentalno jak i ozbiljan na treningu. Zadovoljstvo je raditi s njim, olakšava mi trenerski posao. Sluša me, priča sa mnom, ispituje me, a to ne rade svi igrači i to je fenomenalno…”

Ivanišević je stao u obranu mlađih kolega, spomenuo je i ”oko sokolovo”.

”Govorimo da je tenis dosadan, ali kad netko razbije reket, onda mu zviždimo. Zašto? Igrači samo pokazuju emocije i ne treba ih se kažnjavati za svaku sitnicu. Osim toga, “oko sokolovo” je odlično, ali bih neke stvari promijenio. Ponavljanja servisa nakon što loptica dotakne mrežu i uđe u polje, ili petominutno zagrijavanje. To je najgluplja stvar u tenisu. Trebao bi biti zagrijan prije meča, a s tim petominutnim zagrijavanjem se zapravo ohladiš”, poručio je bivši hrvatski tenisač i osvajač Wimbledona davne 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version