Goran Ivanišević o ulasku u Kući slavnih: ‘Kako je sport okrutan: da nije Wimbledona, ne bi bilo ni ove priče’

Foto: fah

Goran Ivanišević ušao je u Kuću slavnih. U razgovoru za Sportske novosti govorio je o toj i brojnim drugim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Za Hall of Fame sam saznao krajem prošle godine, tako da bih rekao da je ona završila lijepo, a ova počela nevjerojatno. Morao sam čuvati tajnu, rekao sam samo najbližima i timu jer je ipak bolje da su to doznali od mene nego kad su došli u Australiju”, otkrio je.

“Ali kako je sport okrutan: da nije Wimbledona, ne bi bilo ni ove priče. Jedan meč ti promijeni život, karijeru, sve. Sigurno će biti emotivno. Ono je moj najveći teniski uspjeh, a ovo je zahvala i potvrda da sam imao dobru karijeru, slagao se netko s time ili ne. Kad uđeš u Kuću slavnih, znači da te netko cijeni i da si ostavio trag u sportu. Drago mi je i što su Amber i Emanuel veliki i ponosni na tatu i što su oni bili najveseliji. A i to što ću Olivera jednog dana odvesti da vidi gdje sam to ušao”, ističe.

Govorio je i o Novaku Đokoviću, kojeg trenira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Federera bi po broju tjedana na broju jedan mogao prestići već poslije US Opena, a po Grand Slamovima iduće godine. Ove godine ga može izjednačiti, za što bi morao osvojiti sva tri preostala. Ali ako osvoji sva tri, onda je opet napravio nešto što je uspio samo Rod Laver. Ponavljam, za mene je već sada najbolji tenisač u povijesti. Kad je prisutan, spreman i zdrav, nema boljeg. Što će se sve gledati na kraju njihovih karijera, o tome će odlučivati ljudi, ali mislim da će Novak u svim bitnim kategorijama biti najbolji”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.