Grčki mediji: Uhićen navijač AEK-a kojeg povezuju s ubojstvom Michalisa

ozljedu navijač
Foto: snimka zaslona

Grčki mediji javljaju da je uhićen jedan grčki navijač AEK-a te da se ispituje njegova umiješanost u ubojstvo Michalisa Katsourisa (29) u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je informacija o uhićenju stigla od osobe koja se nalazi visoko u Ministarstvu javnog reda. Zna se DNK vlasnika noža koji je pronađen na mjestu ubojstva Katsourisa. Radi se o DNK osobe koja je policiji poznata i iz ranijih slučajeva, a dovoljno je dokaza da mu se odredi istražni zatvor.

Uhićen je u četvrtak nešto iza 15 sati. Doveden je pred Ured prvostupanjskog tužitelja u Ateni pri Odjelu za izvršenje odluka i parlamenta, koji je izdao odluku br. 1494/2023 od 09.11.2023., tj. nalog za zatvaranje osuđenika u zatvorima u Nafpliju, piše grčka Zougla.

Podsjetimo, danas su se oglasili roditelji i obitelji pritvorenika u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji BBB-a: ‘Premijer nam ne odgovara i nije nas primio na sastanak’

“Mi roditelji i obitelji dečkiju pritvorenih u grčkim zatvorima nekoliko smo puta pokušali razgovarati s premijerom o statusu naših sinova, braće i supruga. Željeli smo u razgovoru prodiskutirati što hrvatska vlast, ne miješajući se u neovisnost grčke sudbene vlasti, može učiniti za naše državljane. Do danas, premijer nije odgovorio na naše e-mail poruke niti nas je primio na sastanak. Nama roditeljima i obiteljima poruke šalje putem medija”, pročitala je pismo pred medijima Marina Kos, jedna od predstavnica roditelja pa nastavila:

> Plenković tajanstveno oko BBB-a u Grčkoj: ‘Očekujem zaista velike pomake’

“S obzirom da je izjavio kako je jedan od najiskusnijih i najutjecajnijih članova Vijeća Europe, vjerujemo da se možemo pouzdati u njegove izjave. Nemamo izbora nego javno pitati premijera što je točno mislio kad je rekao da uskoro možemo očekivati dobre vijesti za naše dečke u zatvorima. Što to za premijera znači riječ “uskoro”, s obzirom da su u zatvorima već puna tri mjeseca. Zatvorima o kojima je Vijeće Europe u nekoliko navrata izrazilo negativan stav i niz kritika. Mi se već nekoliko dana pitamo što znače njegove riječi o ovako osjetljivoj situaciji. Više od stotinu naših obitelji svakodnevno iščekuje konačno rasvjetljavanje slučaja i strepi nad sudbinom naših dečki. Nama trenutno ostaje tek povjerenje u odvjetnički tim u Grčkoj i nada da nitko neće odgovarati za ono za što nije kriv, kao što se dogodilo pokojnom kapetanu Laptalu.”

“Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi udruženom kriminalnog udruženja, što im se stavlja na teret. Zato želimo znati na čemu premijer temelji, nakon razgovora s grčkim kolegama, šalje poruke optimizma o našim najmilijima”, poručili su roditelji i obitelji Bad Blue Boysa koji se nalaze u grčkim zatvorima.”, poručila je u ime roditelja Koordinacija roditelja i obitelji pritvorenika u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.