Site icon narod.hr

Gredelj HOK-u prijavljuje Pavasović Viskovića, a on odbacuje optužbe

Foto: fah

Odvjetnik nogometnog suca Brune Marića Vladimir Gredelj najavio je u nedjelju da će podnijeti disciplinsku prijavu protiv odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića zbog prijetnji njegovom klijenta na utakmici između Hajduka i Dinama na Poljudu, no Pavasović Visković je odbacio te optužbe tvrdeći da su njegove riječi izvučene iz konteksta iako priznaje da mu rječnik nije bio primjeren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tvrdnjama Marićevog odvjetnika, Pavasović Visković je na najprimitivniji mogući način verbalnim i fizičkim napadom na suca dao signal “podivljalim” navijačima Hajduka da je Bruno Marić “divljač za odstrijel” pa je, kaže, “doslovno linč suca” izbjegnut samo zahvaljujući pravodobnoj intervenciji splitske policije.

“Držim da je već i samo medijsko samodopadno priznanje kolege Viskovića da je izvrijeđao suca sramotno i govori o osnovanosti ove moje prijave, a na vama je da provjerite jesu li tvrdnje Brune Marića i brojnih medija da su mu od strane odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića upućene prijetnje smrću istinite”, naveo je Gredelj u disciplinskoj prijavi pozivajući se na medijska izvješća, policijski zapisnik i kaznenu prijavu protiv Pavasović Viskovića.

Odbacujući tvrdnje o prijetnjama, Pavasović Visković izjavio je Hini da je on, nakon što je Marić dosudio penal na štetu Hajduka, rekao “kako ćete sada od ovolikog svijeta ovu vašu budalu živu odvesti odavde”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavasović Visković kaže kako je pri tom mislio na sigurnosni problem koji je u tom trenutku postao “više nego očit” te odbacuje i navode po kojima je

on rekao Bruno Marić “ti večeras neće živ izaći iz Splita”.

“Jako mi je žao što sam se iziritiran sramotnim i skandaloznim suđenjem gospodina Marića spustio na razinu rječnika kojeg u javnom diskursu smatram nedopustivim, međutim izrečenog se sadržajno ne odričem jer Marića doista smatram osobom koja već unatrag nekoliko godina u civiliziranoj zemlji ne bi imala mjesta u bilo kakvoj udruzi od društvenog značenja”, rekao je Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je on prvi koji će reći kako je neprimjeren rječnik u javnosti neprihvatljiv ali da on ostaje pri suštini svojih riječi.

Nogometni klub Hajduk, u kojem je Pavasović Visković predsjednik Nadzornog odbora, od ranije je nezadovoljan suđenjem suca Marića.

Prema pisanju medija, Pavasović Visković je nakon utakmice izjavio godinama te kradu i onda na ovakvu veličanstvenu predstavu pošalju Brunu Marića, to nije ništa drugo nego svinjarija, to su kriminalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marićev odvjetnik tvrdi pak da je Pavasović Visković počinio jednu od najtežih povreda odvjetništva i zatražio od Hrvatske odvjetničke komore (HOK) da se ograde od njegovog istupa, osude ga i upute ispriku Mariću.

Splitska policija potvrdila je da je zbog sumnje na prijetnju u subotu pozvala jednu osobu na razgovor te da će nakon izvida o tome izvijestiti Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version