Site icon narod.hr

Gvardiol otvoreno: Guardiola je perfekcionist, učim puno od Modrića, a Dinamo će biti prvak

Foto: snimka zaslona

Joško Gvardiol ima iza sebe sjajnu godinu. Sve je započelo krajem 2022. godine nastupom na Svjetskom prvenstvu u Katru i osvajanjem brončane medalje. Uslijedio je osvajanje njemačkog Kupa s Leipzigom i transfer u Manchester City, aktualnog prvaka Europe. Joško je rekapitulirao cijelu godinu i podijelio svoje dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dosta toga se izdogađalo u prijašnjoj sezoni. Ono što mi je prvenstveno drago je to Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom i kad pogledam većinu toga nisam ni svjestan što se izdogađalo u kratkom vremenskom periodu. Sigurno da mi je drago i  nadam se da će iduće godine biti još uspješnije”, rekao je Joško. Njegov transfer je bio rekordan, postao je najskuplji stoper u povijesti, što ga je automatski stavilo kao metu medija i različitih komentatora.

“Ono što je meni drago je da sam Hrvatsku učinio ponosnom, da smo srušili rekord, iako moramo biti svjesni da nogomet napreduje i da će sigurno doći netko skuplji. Ne stvara mi to nikakav pritisak, a ja se moram maksimalno fokusirati na posao na terenu”, kratko je objasnio za Dnevnik.hr.

S Guardiolom na telefonu

Joško je kazao kako je ključan trenutak bio telefonski razgovor s Pepom Guardiolom te je otkrio nepoznate detalje. “Dobio sam poziv, bilo mi je drago. Naravno da smo prokomentirali vezano za mene i moju ulogu koja bi me čekala u Manchesteru. Nismo dužili,  najvažnije pitanje bilo je jesam li spreman. Ja sam odgovorio da jesam i da se nadam da ću što prije stići”, otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je kako je poziv od strane tako velikog trenera osjećaj koji se ne može opisati. “Trnci te prolaze kroz cijelo tijelo. Vratim se malo unazad i jednostavno nesvjestan sam gdje sam i na kojem trenutno nivou”, rekao je.

‘Jednostavno je takva osoba, puna energije’

Joško se osvrnu o i na to kakav je Pep trener. “On je perfekcionist, osoba koja živi za nogomet i koja je posvećena svakom detalju. To čini razliku između njega i drugih trenera”, izjavio je Joško. Pep Guardiola je posebno poznat po svojoj energiji nakon utakmica. Često doslovno obilazi svoje igrače, pruža im savjete i dijeli svoje primjedbe kako bi motivirao i poboljšao njihove performanse.

“Jednostavno je takva osoba, puna energije. Ne može dočekati trenutak da ti napravi neku korekciju i ispravi te. Kada bi išao dočekati da odemo u svlačionicu, vjerojatno bi zaboravio jer puno toga mu se mota po glavi. Vidi se da mu je stalo do nas igrača i svima želi pomoći u razvijanju”, pohvalio je tu Guardiolinu karakteristiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Manchesteru ga je dočekao Mateo Kovačić, koji je došao nešto kratko prije njega. “Kako je njemu, tako je i meni. Puno smo si olakšali nekako, tu prilagodbu u novom klubu. Prvenstveno jer kada sam dolazio u Leipzig, Olmo je bio na Olimpijskim igrama. Tada sam nekoliko mjeseci proveo sam i nije bilo jednostavno. Jako mi je drago da je Mateo ovdje sa mnom. Nadam se da ćemo zajedno podizati trofeje”, priznao je Gvardiol.

Uloga u reprezentaciji 

Osvrnuo se Joško i na svoju ulogu u reprezentaciji i teškim kvalifikacijama, gdje je Hrvatska u jednom trenutku ozbiljno visila po pitanju izravnog plasmana. “Malo smo zakomplicirali pred kraj, ali svi znaju da smo Hrvatska, da nikad ne odustajemo i da smo tu kad je najteže, da pokazujemo srce i borbu na terenu”, sretan je plasmanom u Njemačku.

Kazao je kako zna da neće biti lagano, ali isto tako i da su Vatreni pokazali stav i karakter u posljednjih nekoliko godina. “Europsko prvenstvo je blizu našeg naroda i mislim da će stadioni biti krcati te da možemo ostvariti dobar rezultat. Dobar rezultat bi po meni bio dići taj trofej”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Luka je jak na primjerima’

Imao je čast nekoliko sezona dijeliti reprezentativnu svlačionicu s legendarnim Lukom Modrićem. “Opisao bih ga kao jednog kapetana koji možda nije toliko jak na riječima, ali je jak prema tome kako djeluje na terenu i nekim primjerima. Ja, kao Joško Gvardiol, imam puno naučiti od njega. I ovih skoro tri godine koliko sam u reprezentaciji stvarno sam puno naučio. Nadam se da ću i ja jednom moći prenijeti to na mlađu generaciju”, dodao je.

Nije skrivao ni oduševljenje izbornikom Zlatkom Dalićem za kojeg kaže da je donio puno sreće Hrvatima. “Jasno je da će doći vrijeme kad će stariji igrači napustiti reprezentaciju. Bio je Zvonimir Boban pa je došao Luka, imamo tu i Matea sad. Prilagodba neće biti laka. Imamo kvalitetu i mlade igrače koji čekaju pravu priliku. Ne trebamo se puno zamarati, kad Luka napusti reprezentaciju i dalje će ovo biti jedna jaka Hrvatska”, uvjeren je u našu kvalitetu.

‘Turbulentna jesen za Dinamo’

Osvrnuo se i na ovu sezonu Hrvatske nogometne lige. “Kova i ja dosta pratimo. Turbulentna jesen za Dinamo, ali duga je sezona. Ima puno utakmica i ja kao dinamovac mislim da će Dinamo osvojiti prvenstvo na kraju”, rekao je.

Priznao je kako ga je Rijeka iznenadila. “Sergej Jakirović bio tamo i stvarno je dobro posložio. Dogodilo se da je završio u Dinamu, ali Rijeka je igrala dobar nogomet. Svi imaju uspona i padova. Ono što ja znam i vjerujem je da će biti jedna od najzanimljivijih HNL sezona. Dinamo će biti prvak”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version