Site icon narod.hr

Hajduk je doživio debakl ali je povratkom Perišića napravio veliku stvar za hrvatski nogomet

hajduk

Foto: fah

Nakon teške ozljede i višemjesečne pauze polako, ali sigurno, jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Ivan Perišić vraćao se, i srećom, vratio, na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić se vraćao polako, jedino kako je mogao, prekasno za Hajduk, ali po svemu sudeći na vrijeme kad je reprezentacija u pitanju. Naime, do Europskog prvenstva otprilike je mjesec dana, sasvim dovoljno vremena da Ivan Perišić dodatno podigne formu te da fizički što spremnije dočeka najveće nogometno natjecanje ove godine. Hrvatska na Euru ima itekako zahtjevu zadaću s obzirom na tešku skupinu, ali i ambicije treće reprezentacije svijeta.

Povratak Perišića sjajna vijest za Zlatka Dalića

Kao i uvijek, a posebno u ovoj Modrićevoj generaciji, Vatreni imaju velike, možda i najveće ambicije. Ivan Perišić u tom Dalićevom mozaiku itekako je bitan kotačić. Koliko je Perišić i sa svojih 35 godina moćan igrač pokazao je na utakmici s Istrom kada je iz voleja zabio prekrasan pogodak. Protivnik Hajduka, naravno, nije reprezentativan, međutim, pogodak kakav je Perišić postigao odraz je njegove kvalitete koju je po tko zna koliko puta dokazao dosad, pa i na onim najvećim svjetskim nogometnim pozornicama. Ukratko, gol kakav je zabio hrvatski reprezentativac nije lako zabiti bez obzira na protivnika i nema hrvatskog navijača koji se ne raduje njegovom povratku, barem bi tako trebalo biti.

Hajduk nije uspio, ali…

Za HNL, a onda, naravno, za Hajduk, velika stvar bila bi kada bi Perišić ostao i kada bi to bio Perišić na kakvog smo navikli posljednjih desetak godina u hrvatskom dresu. Hajduk ove sezone nije uspio, ako pogledaju pojačanja, ako se rezimiraju obećanja, ako se osvrne na učinak ”Bilih”, Splićani su doživjeli rezultatski potop, međutim, učinili su veliki posao za hrvatsku reprezentaciju i to im treba priznati. Naime, dali su priliku Perišiću u trenutku kad bi to malo tko učinio, hrvatski reprezentativac je iskoristio ponuđeno, Hajduk ove sezone od Perišićevog povratka neće imati puno koristi, ali bi zato Hrvatska mogla imati. Teško je zamisliti da bi se vraćajući poslije tako teške ozljede Ivan Perišić imao prilike u Tottenhamu te bi mu definitivno za povratak trebalo daleko više vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od dolaska Edina Džeke

Nakon sjajnog pogotka Istri za izjednačenje (1:1) Perišić je objavom na Instagramu izazvao pozornost Hajdukovih navijača. “Ovaj gol ipak znači malo više”, poručio je Perišić na društvenim mrežama, na koju je reagirao Edin Džeko, bosansko hercegovački nogometaš, koji s reprezentacijom nikada ništa nije napravio, ali je zato na klupskom planu bio uspješan. Naime, Džeko je u komentaru napisao “Doktore” te je dodao emoticon “vatre“.

Dio navijača reagirao je očekivano, nadajući se kako bi to mogao značiti i dolazak Džeke na Poljud. Naravno, i stvarnost je očekivana te od toga neće biti ništa, barem ne ovog ljeta. Kako Džeko nije Luka Modrić tako Hajduku spomenuti nogometaš neće trebati kad ovaj dođe u Lukine godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijače je oduševio komentar bivšeg Hajdukovog igrača Senijada Ibričića, prijatelja Edina Džeke, a koji su novinari iznijeli na površinu iako on datira u 2022. godinu.

“Nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme”, poručio je Ibričić prije dvije godine. Međutim, snovi su jedno, stvarnost je uglavnom nešto posve drugo. Realnost? Treće mjesto, Euro, nakon toga slijedi neizvjesno slaganje momčadi za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version