Hajdukove legende oduševljene Pletikosinim riječima o Hajduku: ‘U pravu je’

Foto: fah

Intervju legendarnog vratara Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikose u subotnjem broju Sportskih novosti izazvao je puno bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da “bez jasnih kriterija izbora sportskih direktora, članova Uprave, zapošljavanja trenera u omladinskoj školi, a sa stalnim koliko štetnim kompromisima svake vrste, tajnim sastancima i netransparentnim odlukama, učestalim promjenama trenera, direktora, Hjduk ne može biti klub kakav treba biti. Bez jasnog liderstva u odnosima prema HNS-u, čvrstog zastupanja Hajdukovih i nogometnih interesa, nema ni dužnog statusa tako važne nogometne institucije za HR nogomet kakva je ona na Poljudu”.

Dodao je da njega u Hajduku neće biti “dok god se Hajduk vodi na način kao što radi Marin Brbić do sada, ili kao što su uglavnom radili njegovi prethodnici”, jer ne vidi smisao u takvom djelovanju, a izrazio je i ogorčenje statusom klupskih veterana, koji su “na Poljudu svedeni na margine i nebitnost”, a u Hajduku kakvog on poznaje “odnos prema velikanima kluba bio je uvijek na vrhunskoj razini”.

Hajdukove legende komentirali su veterani Bijelih, Ivan Buljan i Vilson Džoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Pletikosi dajem za pravo. Veterani posljednjih godina ne samo da su marginalizirani, nego su i prozivani, neki kojima zamjeram davali su kojekakve izjave. A zadnjih godina treba vidjeti koliko se novca potrošilo, u što i na koji način. Koliko se platilo posrednike koje se, barem dok sam ja bio u klubu, nije plaćalo. Čujem da se plaćaju i kada igrač odlazi i kada dolazi, iako među tim informacijama sigurno ima i dezinformacija, međutim, nažalost, ima i puno istine”, rekao je Buljan.

“Hajduk je bio jak uglavnom kada su bivši igrači ginuli, borili se, igrali i znali kako funkcionira klub. Bitno je da Hajduk bude u vrhu, da su navijači zadovoljni, a ne da je Hajduk treći ili četvrti, ispada rano u Europi. To mi je grozno i ne mogu razumjeti. Pletikosa je tu apsolutno u pravu, među bivšim igračima sigurno ima sposobnih, školovanih i pametnih koji su u stanju na dostojan način voditi Hajduk. Mnogi se od bivših igrača ne žele miješati, nisu za to, ali bih ja volio da mogu doći na utakmicu vidjeti kvalitetu. U današnje vrijeme možete gledati najbolje ekipe u Europi i kada to vidite na televiziji i usporedite s Hajdukom, to su dva različita sporta. Volio bih da mogu doći na utakmici i vidjeti par poteza, no tko sve danas igra u Hajduku, ne želim to ni gledati”, dodao je.

“Totalno sam uz Pletikosu, slažem se s njim, jer su u Hajduku nas veterane toliko bacili na margine da praktički ne postojimo. Svaka čast Pletikosi, čestitam mu i uz njega sam”, rekao je Džoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je da su došli Tudor i Stanić, ali fali nam još nešto što treba Hajduku, ne da nas vode iz Zagreba, a to je Pletikosa osjetio i on to može promijeniti”, zaključio je Džoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.