Site icon narod.hr

HAKS osudio Ogierovo ponašanje i zahvalio policiji

Foto: HAKS

Iz Hrvatskog auto i karting saveza oglasili su se priopćenjem vezanim za kažnjavanje Sebastiana Ogiera tijekom FIA WRC Croatia Rallyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje HAKS-a donosimo u cijelosti:

– Nakon događaja povezanih sa kažnjavanjem vozača Sebastiena Ogiera tijekom FIA WRC CroatiaRally-ja priopćavamo sljedeće: U trenutku dolaska svjetskog prvaka Ogiera u policijsku postaju Lučko predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner kontaktirao je šefa tima Toyota Gazoo Racing čiji je Ogier vozač, Jari-Mattija Latvalu te su se zajedno uputili u navedenu policijsku postaju. U policijskoj postaji susreli su se s dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće, načelnikom PP Lučko te Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije. Na kratkome sastanku uputili su duboke isprike okupljenim policijskim službenicima i dužnosnicima te se stavili na raspolaganje za svu pomoć oko podrške policijskim akcijama koje promiču sigurnostu prometu.

– Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo. Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa doslovce stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga Jari-Mattiju Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štetner, Latvala i Ogier su se susrelii s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći te mu je garantirano da će Toyota Gazoo Racing snositi sve troškove popravka koje eventualno osiguravajuća kuća ne pokrije, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version