Site icon narod.hr

Hasanbegović (ne)formalno: Kakav je navijač bio, što mu znači Dinamo, kako gleda na BBB danas…?

Foto: snimka zaslona

“Maksimir je priča većine Zagrepčana i ne samo Zagrepčana. Dinamo je imao važnu ulogu u mom oblikovanju”, ispričao je za dnevnik.hr Zlatko Hasanbegović iz stranke Neovisni za Hrvatsku koji je otkrio kako je na utakmice samostalno krenuo u osmom razredu osnovne, a prije toga je na njih išao s ocem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio sam miroljubiv navijač i iz tog vremena me znaju kao osobu koja je bila fascinirana koreografijom i, iako možda nije politički korektno – pirotehnikom”, dodao je.

Opisao je i zanimljive detalje o načinu unošenja pirotehnike na stadion – prije utakmice, i u donjem rublju.

Prisjetio se utakmice Dinamo – Crvena Zvezda 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ta je utakmica predstavljala klimaks Boysa kao navijača”, rekao je. Bio je tada na terenu.

Na pitanje Mislava Bage “Je li ovo Vaš Dinamo”, odgovorio je: “Svaki Dinamo je moj Dinamo, neovisno o gazdi, gazdama itd. Klub se slijedi ne zbog gazde, ovoga ili onoga već zbog kluba.”

“Navijače uvijek razumijem i iz sentimentalnih razloga sam uvijek na strani navijača i protiv uprave i protiv jednog licemjernog društvenog miljea, represivnog miljea”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O promjeni imena Trga maršala Tita

Neizbježna tema bila je promjena imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

“To je važan i velik politički uspjeh. Josip Broz Tito ne treba imati ulicu ni trg nigdje u Republici Hrvatskoj”, rekao je Hasanbegović, te je dodao da u doglednoj budućnosti ne vidi političku konstelaciju u Zagrebu koja bi novo ime trga mijenjala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da Masaryk ne treba imati ulicu u Zagrebu. O vraćanju spomenika Ivi Loli Ribaru ne znam ništa i gotovo sam siguran da do toga neće doći”, rekao je.

Kakav je bio kao dijete?

Otkrio je i da je kao dijete bio miran, a između brojnih aktivnosti čitao je povijesne knjige.

O predsjednici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se vratio na politiku, pa je rekao kako je “bio i ostao pravaš”, te da je to njegova temeljna politička i svjetonazorska orijentacija. Član HDZ-a postao je 2015. godine.

“Predsjednica u svakom slučaju predstavlja prekid s onim što smatram najgorim u povijesti dužnosti predsjednika, a to je razdoblje Ive Josipovića”, dodao je.

O pozdravu ‘Za dom spremni’

“Za dom spremni bio je službeni pozdrav ustaškog pokreta. Današnji političari su uglavnom ljudi koji izbjegavaju rješavanje problema”, zaključio je.

Što je još rekao pogledajte ovdje od 28. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version