Site icon narod.hr

HNS izdao licencije za sljedeću sezonu

Foto: HNS

Hrvatski nogometni savez dodijelio je licencije za sezonu 2023./24. za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL-u i u Prvoj NL, objavljeno je u subotu na službenim stranicama Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hrvatski nogometni savez kao davatelj licencije završio je 20. po redu Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2023./24. godinu za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući Uefa-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL, stoji u objavi HNS-a.

UEFA licencije za 2023./24. dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, NK Varaždin. UEFA-inu licenciju od prvoligaša nisu dobili Lokomotiva i Šibenik koji ispada u drugu ligu, dok ju je NK Rudeš, koji seli najviši razred hrvatskog nogometa, dobio.

Licencije za HNL za sljedeću sezonu dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Lokomotiva, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, HNK Šibenik, NK Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licencije za Prvu NL za sezonu 2023./24. dobili su NK Bjelovar, NK BSK Bijelo Brdo, HNK Cibalia, NK Croatia, NK Dubrava Tim-Kabel, NK Dugopolje, NK Hrvace, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Jarun, NK Kustošija, NK Mladost Ždralovi, NK Opatija, HNK Orijent, NK Rudeš, NK Sesevete, NK Solin, HNK Vukovar 1991, NK Zrinski Jurjevac.

Pravilnik također sadrži kriterije za licenciranje ženskih nogometnih klubova za natjecanje u UEFA-inoj Ligi prvakinja. Naime, od natjecateljske 2020./21. godine za sudjelovanje u UEFA Ligi prvakinja (UWCL) klubovi trebaju imati licenciju izdanu od nacionalnog saveza. Licenciju za UEFA-inu Ligu prvakinja dobio je ŽNK Osijek, navodi se na stranicama HNS-a.

Uvjet za UEFA licenciju, UEFA licenciju za Ligu prvakinja, licenciju za HNL i licenciju za Prvu NL je da klub ispunjava kriterije stupnja “A” i “B” iz šest skupina kriterija (sportski, nogometno-društvene odgovornosti, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version